Live: Απειλές Τραμπ για τα Στενά - Ιρανικές επιθέσεις στον Κόλπο και στο Ισραήλ - Εκρήξεις στην Τεχεράνη
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται για 17η ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε Τεχεράνη, νότιο Ισραήλ, Βηρυτό και σε χώρες του Κόλπου.
Ιράν: Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στην Τεχεράνη καθώς ο πόλεμος εισερχόταν στην 17η ημέρα του, ενώ τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αεράμυνες ανταποκρίθηκαν σε "εχθρικούς στόχους" πάνω από την πρωτεύουσα.
Κόλπος: Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά από αυτό που οι αρχές περιέγραψαν ως "περιστατικό που σχετίζεται με drone" που επηρέασε μια δεξαμενή καυσίμων, διακόπτοντας προσωρινά τις πτήσεις. Πυρκαγιά αναφέρθηκε επίσης στη βιομηχανική περιοχή Φουτζέιρα μετά από επίθεση με drone.
ΗΠA: Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν τα εργοστάσια κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ισχυριζόμενος ότι η παραγωγική ικανότητα της χώρας είχε "αποδεκατιστεί".
Ισραήλ: Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν.
Ιράκ: Αεροπορική επιδρομή έπληξε το αρχηγείο των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στην περιοχή Τζουρφ αλ-Σαχάρ του Ιράκ, τραυματίζοντας τρία άτομα. Η ιρακινή αεράμυνα απάντησε επίσης σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και στην αεροπορική βάση Μπαλάντ.
Λίβανος: Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες επιδρομές στο νότιο Λίβανο και δήλωσε ότι διεξάγει περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, με τον αριθμό των νεκρών στον Λίβανο να ανέρχεται σε 850, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 παιδιών.
Πριν 6 λεπτά
13:27
16 Μαρ. 2026
Στάρμερ: Η αποστολή στρατευμάτων είναι το δυσκολότερο δίλημμα για κάθε πρωθυπουργό
Η απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων αποτελεί το δυσκολότερο δίλημμα για κάθε πρωθυπουργό, είπε ο Κιρ Στάρμερ στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε τη Δευτέρα.
Όπως ανέφερε, εάν πρόκειται να σταλούν στρατιώτες σε επιχειρήσεις όπου ενδέχεται να κινδυνεύσει η ζωή τους, «πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται στη βάση μιας σαφούς νομικής θεμελίωσης και ενός σχεδίου που έχει μελετηθεί προσεκτικά».
Στη συνέχεια, ο Στάρμερ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ηγεσία του, τονίζοντας ότι αυτή «σημαίνει να υπερασπίζεσαι σταθερά τα βρετανικά συμφέροντα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις».
«Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δείξει πως ακολουθούμε τη σωστή προσέγγιση», πρόσθεσε, πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Πριν 19 λεπτά
13:14
16 Μαρ. 2026
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ
«Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης.
Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», η οποία είναι γεωγραφικά περιορισμένη στην Ερυθρά Θάλασσα και δεν αφορά σε καμία περίπτωση το Στενό του Ορμούζ.
Πριν 23 λεπτά
13:10
16 Μαρ. 2026
Βρετανία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία και Κίνα “κλείνουν την πόρτα” στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
Βρετανία, Ιαπωνία, Αυστραλία και Κίνα “κλείνουν την πόρτα” στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη συνεδρίαση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ναυτικές αποστολές της χώρας του που θα μπορούσαν να επεκταθούν για να καλύψουν τα Στενά του Ορμούζ.
Πριν 27 λεπτά
13:06
16 Μαρ. 2026
Στάρμερ: Θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας για την «αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στα Στενά του Ορμούζ
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους συμμάχους του για να καταρτίσει ένα «βιώσιμο συλλογικό σχέδιο» που θα μπορεί να αποκαταστήσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε επίσης ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κίρ Στάρμερ.
«Έχουμε ήδη συνεργαστεί με άλλες χώρες για την αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο που είναι εντελώς άνευ προηγουμένου, αλλά τελικά πρέπει να ανοίξουμε ξανά τα Στενά του Ορμούζ για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στην αγορά. Συνεργαζόμαστε με όλους τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαίων εταίρων μας, για να καταρτίσουμε ένα βιώσιμο συλλογικό σχέδιο που θα αποκαταστήσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν.»
Πριν 38 λεπτά
12:55
16 Μαρ. 2026
Ιράν: 12.000 κατοικίες στην Τεχεράνη έχουν υποστεί ζημιές
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε, επικαλούμενο τις αρμόδιες αρχές της Τεχεράνης, ότι περίπου 12.000 κατοικίες στην πρωτεύουσα του Ιράν έχουν υποστεί «μερική» ή «ολική» καταστροφή κατά τη διάρκεια του πολέμου ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν.
Σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, το πρακτορείο ανέφερε ακόμη ότι κατοικημένες περιοχές της Τεχεράνης αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων το απόγευμα (λίγο μετά τις 13:50 τοπική ώρα), εκτιμώντας ότι πιθανόν θα υπάρξει «σημαντικός» αριθμός τραυματιών και νεκρών.
Η Δανία θα εξετάσει το αίτημα των ΗΠΑ για βοήθεια στα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να εξετάσει με ανοιχτό πνεύμα πώς μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για διεθνή υποστήριξη.
Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν μιλάει στα μέσα ενημέρωσης την ημέρα της συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες
Πριν μια ώρα
12:31
16 Μαρ. 2026
Κρεμλίνο: Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα δημιουργήσει επιπλέον έσοδα για τις ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και μεγαλύτερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσίας.
Πριν μια ώρα
12:26
16 Μαρ. 2026
Μπαγκάεϊ: Tο Ιράν είναι περήφανο που οι παίκτριές του δεν υπέκυψαν στην απάτη της Αυστραλίας
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ, επέκρινε την Αυστραλία για απάτη και υποκρισία σχετικά με τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες.
Ο Μπαγκάεϊ δήλωσε ότι το Ιράν είναι περήφανο για τις παίκτριές του, επειδή δεν υπέκυψαν σε ενέργειες της Αυστραλίας, προσθέτοντας ότι η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου προφανώς δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ιρανών ποδοσφαιριστών στο τουρνουά.
Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη Ιρανές ποδοσφαιρίστριες και ένα μέλος του προσωπικού υποστήριξής τους φέρονται να απέσυραν τα αιτήματά τους για άσυλο στην Αυστραλία, τα οποία έγιναν δεκτά λόγω φόβων ότι μπορεί να τιμωρηθούν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, αφού η ομάδα αρνήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο του Ιράν στο τουρνουά Ασιατικού Κυπέλλου.
Πριν μια ώρα
12:16
16 Μαρ. 2026
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν βλέπει ρόλο του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν βλέπει ρόλο για την αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν.
«Δεν βλέπω ότι το ΝΑΤΟ έχει λάβει κάποια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση ή ότι θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για το Στενό του Ορμούζ. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε τα όργανα του ΝΑΤΟ θα το αντιμετώπιζαν αναλόγως», δήλωσε ο Wadephul πριν από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο Τραμπ έχει εντείνει την πίεση στους Ευρωπαίους συμμάχους να βοηθήσουν στην προστασία του στενού, προειδοποιώντας ότι το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει ένα «πολύ άσχημο» μέλλον εάν τα μέλη του δεν βοηθήσουν την Ουάσινγκτον.
Πριν μια ώρα
12:14
16 Μαρ. 2026
ΟΟΣΑ: «Πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της σύγκρουσης»
«Είναι πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιήσουμε τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στην παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό επίπεδο κινδύνου ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξη, Ματίας Κόρμαν.
«Φυσικά, σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που δεν έχουμε... τη διάρκεια της σύγκρουσης και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις, αλλά αρκεί να πούμε ότι υπάρχει σημαντικό επίπεδο κινδύνου ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Κόρμαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βουκουρέστι τη Δευτέρα.
Πριν 1 ώρες
12:03
16 Μαρ. 2026
Διπλωματικές πρωτοβουλίες της Αιγύπτου
Η Αίγυπτος πρωτοστατεί σε διπλωματικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες στην περιοχή για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.
Χθες, ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου ξεκίνησε περιοδεία στα κράτη του Κόλπου, σύμφωνα με το ERTnews, μετά από οδηγίες του ίδιου του Αιγύπτιου προέδρου με σκοπό να συζητήσουν, όχι μόνο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και να βρουν τρόπους αποκλιμάκωσης αλλά και περαιτέρω τρόπους για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αραβικών κρατών όχι μόνο στην παρούσα κατάσταση αλλά και σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον όπου απειλείται η σταθερότητα της περιοχής.
Πρώτος σταθμός εχθές ήταν η Ντόχα του Κατάρ, όπου μεταξύ άλλων, ο Αιγύπτιος υπουργός εξωτερικών επανέλαβε για μια ακόμα φορά την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για την ενεργοποίηση μιας Ενιαία Αραβικής Δύναμης, όπως είχε άλλωστε προτείνει η Αίγυπτος και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέπει στα Αραβικά κράτη να ανταποκρίνονται όλα μαζί στρατιωτικά σε περιπτώσεις που ένα κράτος απειλείται η δέχεται επίθεση.
Πριν 1 ώρες
12:00
16 Μαρ. 2026
Περισσότεροι από 3.350 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι τουλάχιστον 3.369 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού, έχουν τραυματιστεί και νοσηλευτεί από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν.
Πριν 1 ώρες
11:52
16 Μαρ. 2026
Και η Βρετανία αρνείται την αποστολή πολεμικών πλοίων για τα Στενά του Ορμούζ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ να «στείλει πολεμικά πλοία» στην Μέση Ανατολή για την προστασία των πετρελαιοφόρων στο Στενό του Χορμούζ.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά και, παρά το γεγονός ότι συμφώνησαν «στη σημασία της επαναλειτουργίας του στενού για να τερματιστεί η διαταραχή της παγκόσμιας ναυτιλίας, η οποία αυξάνει το κόστος παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, δεν έχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, κοινή προσέγγιση για τους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή.
Την ίδια τακτική ακολούθησαν και Αυστραλία και Ιαπωνία, ενώ η Κίνα φαίνεται να αγνοεί τις όποιες εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου.
Πριν 2 ώρες
11:32
16 Μαρ. 2026
Αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη
Λαμβάνουμε αναφορές για εκρήξεις που έπληξαν την ιρανική πρωτεύουσα λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης καθώς ενεργοποιούνταν τα συστήματα αεράμυνας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Πριν 2 ώρες
11:27
16 Μαρ. 2026
Ευχαριστίες Αραγτσί στο Πακιστάν
«Eκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση και τον λαό του Πακιστάν, επειδή εξέφρασαν πλήρως την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους προς τον λαό και την κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν απέναντι στην επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του σιωνιστικού καθεστώτος» δηλώνει στο X ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.
Πριν 2 ώρες
11:16
16 Μαρ. 2026
Τι συμβαίνει την 17η ημέρα των επιθέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν:
Ιράν: Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στην Τεχεράνη καθώς ο πόλεμος εισερχόταν στην 17η ημέρα του, ενώ τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αεράμυνες ανταποκρίθηκαν σε «εχθρικούς στόχους» πάνω από την πρωτεύουσα.
Κόλπος: Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά από αυτό που οι αρχές περιέγραψαν ως «περιστατικό που σχετίζεται με drone» που επηρέασε μια δεξαμενή καυσίμων, διακόπτοντας προσωρινά τις πτήσεις. Πυρκαγιά αναφέρθηκε επίσης στη βιομηχανική περιοχή Φουτζέιρα μετά από επίθεση με drone.
ΗΠA: Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν τα εργοστάσια κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ισχυριζόμενος ότι η παραγωγική ικανότητα της χώρας είχε «αποδεκατιστεί».
Ισραήλ: Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν.
Ιράκ: Αεροπορική επιδρομή έπληξε το αρχηγείο των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στην περιοχή Τζουρφ αλ-Σαχάρ του Ιράκ, τραυματίζοντας τρία άτομα. Η ιρακινή αεράμυνα απάντησε επίσης σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και στην αεροπορική βάση Μπαλάντ.
Λίβανος: Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες επιδρομές στο νότιο Λίβανο και δήλωσε ότι διεξάγει περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, με τον αριθμό των νεκρών στον Λίβανο να ανέρχεται σε 850, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 παιδιών.
Πριν 2 ώρες
11:12
16 Μαρ. 2026
ΗΑΕ: Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Φουτζάιρα
Πυρκαγιά ξέσπασε στη σημαντική βιομηχανική ζώνη πετρελαίου της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα με drone, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπάρχουν τραυματίες.
Πριν 2 ώρες
11:07
16 Μαρ. 2026
«Οικονομική καταστροφή»: Η ενεργειακή βιομηχανία προειδοποιεί τον Τραμπ για σοβαρή πετρελαϊκή κρίση
Στελέχη του πετρελαϊκού κλάδου προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο ότι το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου.
Πριν 2 ώρες
11:02
16 Μαρ. 2026
"Μοντέλο Μαύρης Θάλασσας" για τα Στενά του Ορμούζ, επιδιώκει η Κάλλας
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι συζήτησε με τα Ηνωμένα Έθνη την ιδέα να διευκολυνθεί η μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω των Στενών του Ορμούζ, στη βάση συμφωνίας, όπως εκείνη που είχε επιτρέψει τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Πιο αναλυτικά, κατά την άφιξή της σε συνάντηση υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες η Κάλας:
-ανέφερε ότι συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την πιθανότητα πρωτοβουλίας όπως η «Πρωτοβουλία Μαύρης Θάλασσας».
-χαρακτήρισε το κλείσιμο των στενών ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο» για τις ενεργειακές προμήθειες στην Ασία, αλλά και προβληματικό για την παραγωγή λιπασμάτων.
-προειδοποίησε ότι «αν φέτος υπάρχει έλλειψη λιπασμάτων, του χρόνου θα υπάρξει και έλλειψη τροφίμων».
-τόνισε ότι εξετάζεται για τη δυνατότητα να αλλάξει η εντολή της ναυτικής αποστολής της Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή, Aspides, η οποία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην προστασία πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
-σχετικά με την επιφυλακτικότητα που εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιοχάν Βάντεφουλ για την αποτελεσματικότητα της Aspides στα Στενά, η Κάλας σημείωσε: «Φυσικά πρέπει να έχουμε και τα κράτη-μέλη στο πλευρό μας. Αν τα κράτη-μέλη αποφασίσουν ότι δεν κάνουμε τίποτα, είναι δική τους απόφαση, αλλά πρέπει να συζητήσουμε πώς βοηθάμε να παραμείνουν τα Στενά του Ορμούζ ανοιχτά».
Πριν 2 ώρες
10:42
16 Μαρ. 2026
Τα ισραηλινά Μέσα για την επίθεση πυραύλων του Ιράν
Αρκετά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας ιρανικός πύραυλος έπληξε το κεντρικό Ισραήλ, αν και παραμένει ασαφές εάν η πρόσκρουση προήλθε από θραύσματα ή από άμεσο χτύπημα.
Μετά από συναγερμό για αεροπορική επιδρομή που σήμανε σε όλο το κεντρικό και νότιο Ισραήλ, η εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι υπήρξε «επίπτωση» στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί προς το παρόν.
Η εφημερίδα Times of Israel, επικαλούμενη τις ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης, ανέφερε ότι υπήρξαν τουλάχιστον «δύο συγκρούσεις... που αναφέρθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση».
Το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο ισραηλινή στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι ένας ιρανικός πύραυλος έπεσε στην περιοχή γύρω από το Τελ Αβίβ.
Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις τις λάβουμε.
Πριν 2 ώρες
10:38
16 Μαρ. 2026
Η Κίνα δηλώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με «όλα τα μέρη» όσον αφορά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Η Κίνα δεν έκανε το βήμα να στηρίξει πλήρως τις ΗΠΑ στη σύγκρουσή της με το Ιράν.
«Είμαστε σε επικοινωνία με όλα τα μέρη σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της χαλάρωσης και της ηρεμίας της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιάν σε συνέντευξη Τύπου.
Η Κίνα θεωρείται μία από τις «τουλάχιστον επτά» χώρες από τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί περισσότερη υποστήριξη για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ
Ο εκπρόσωπος του Κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Πεκίνο προτρέπει όλες τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης και οι ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.
Πριν 3 ώρες
10:33
16 Μαρ. 2026
Το Ιράν απειλεί την ομάδα κρούσης του USS Ford
Τα κέντρα εφοδιασμού και συντήρησης που επιτρέπουν στο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford να παραμείνει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θεωρούνται στόχοι από το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ενοποιημένης διοίκησης του ιρανικού στρατού, Khatam al-Anbiya.
«Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί απειλή για το Ιράν. Συνεπώς, τα κέντρα εφοδιαστικής και συντήρησης της ομάδας κρούσης του USS Ford θεωρούνται στόχοι», δηλώνει ο Ebrahim Zolfaqari σε βίντεο που μοιράστηκε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Πριν 3 ώρες
10:31
16 Μαρ. 2026
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε το αεροσκάφος του πρώην ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε και κατέστρεψε το αεροσκάφος του πρώην ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον στρατό.
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι το αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί από τον Χαμενεΐ και άλλους υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους «για την προώθηση στρατιωτικών προμηθειών και τη διαχείριση των σχέσεων με χώρες του άξονα μέσω πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού».
Ο στρατός προσθέτει ότι η καταστροφή αυτού του «στρατηγικού περιουσιακού στοιχείου» αποτελεί πλήγμα για τις «ικανότητες συντονισμού» του Ιράν με τις ομάδες που ενεργούν ως αντιπρόσωποί του, την «οικοδόμηση της στρατιωτικής του δύναμης και τις ικανότητες αποκατάστασης του καθεστώτος».
חיל-האוויר השמיד את מטוסו של מנהיג משטר הטרור האיראני בשדה התעופה ״מהאראבד״ שבטהרן - המטוס שימש את עלי ח׳אמנהאי, מנהיג משטר הטרור האיראני, בכירים נוספים ממשטר הטרור וגורמים בצבא איראן, לקידום רכש צבאי ולניהול קשרים עם מדינות הציר באמצעות טיסות פנים וחוץ.
Αναφέρθηκε πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και στη βιομηχανική περιοχή Φουτζάιρα μετά από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές επιδρομές που πραγματοποίησαν αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις στην επαρχία Μαρκάζι του Ιράν.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει αυτό που χαρακτήρισε ως επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο σχολείο αγοριών Shahid Khomeini τα ξημερώματα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που φαίνεται να δείχνουν σημαντικές καταστροφές σε ένα κτίριο.
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Χιάμ στο νότιο Λίβανο. Στοχοποιήθηκαν επίσης οι πόλεις Καντάρα, Σαουάνα, Μπουρτζ Καλαουίγια, Σουλτανίγιε, Σάκρα και Γιατέρ.
Οι αρχές στο Άμπου Ντάμπι αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται σε «ένα περιστατικό που αφορά πτώση πυραύλου σε πολιτικό όχημα στην περιοχή Αλ Μπαγιάν».
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο στο αρχηγείο των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στην περιοχή Τζουρφ αλ-Σαχρ κοντά στη Βαβυλώνα. Ένας ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας λέει ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιστατικό.
Πριν 3 ώρες
10:23
16 Μαρ. 2026
Αναφορές για ζημιές στο κεντρικό Ισραήλ μετά την τελευταία πυραυλική επίθεση του Ιράν
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ.
Πριν 3 ώρες
10:12
16 Μαρ. 2026
Ηχούν σειρήνες στο Ισραήλ - «Είναι πολύ πιθανό» να διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες ο πόλεμος, λέει ο Ζοχάρ
Ηχούν ξανά σειρήνες στο Ισραήλ για βαλλιστικό πύραυλο από το Ιράν με προορισμό τα κεντρικά της χώρας.
Ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίκι Ζοχάρ κάλεσε τη χώρα του να προετοιμαστεί για κλιμάκωση «τις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν «είναι πολύ πιθανό» να διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες.
«Γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να υπάρξει κλιμάκωση. Όλο το κράτος του Ισραήλ, όλοι μας, πρέπει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι τις επόμενες ημέρες. Είναι πολύ πιθανό ο πόλεμος να διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες», δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 103FM.
Πριν 3 ώρες
10:01
16 Μαρ. 2026
Κίνα και ΗΠΑ σε επικοινωνία για την επίσκεψη Τραμπ, λέει το Πεκίνο
Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσεις για αναφορές σχετικά με την απειλή του Τραμπ να αναβάλει τη συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Πριν 3 ώρες
09:55
16 Μαρ. 2026
Πυρκαγιά στη βιομηχανική ζώνη Φουτζέιρα των ΗΑΕ μετά από επίθεση με drone
Πυρκαγιά ξέσπασε σε βιομηχανική ζώνη στη Φουτζέιρα των ΗΑΕ μετά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του εμιράτου.
Οι ομάδες πολιτικής προστασίας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, πρόσθεσε.
Πριν 3 ώρες
09:45
16 Μαρ. 2026
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κάγια Κάλλας, μιλάει σε μέλη των μέσων ενημέρωσης κατά την άφιξή της για να συμμετάσχει σε σύνοδο των υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
«Είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνει ανοικτό το Στενό του Ορμούζ και γι’ αυτό συζητούμε επίσης τι μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κάλας στους δημοσιογράφους.
Πριν 4 ώρες
09:18
16 Μαρ. 2026
Πάνω από τα $100 αμερικανικό αργό και brent
Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου αλλά και του brent παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα το βράδυ της Κυριακής, καθώς η κυβέρνηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικών πληγμάτων στις βασικές εγκαταστάσεις εξαγωγής πετρελαίου του Ιράν στο νησί Χαργκ, όπου βρίσκονται εξαγωγικές μονάδες πετρελαίου του Ιράν, ενώ ο πόλεμος έχει ήδη εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα του.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ξεπέρασε προσωρινά τα 100 δολάρια το βαρέλι, πριν περιορίσει τα κέρδη του και διαμορφωθεί περίπου στα 98,9 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα το Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για την αγορά πετρελαίου, ενισχυόταν κατά 1,2% φθάνοντας τα 104,2 δολάρια το βαρέλι.
Πριν 4 ώρες
09:16
16 Μαρ. 2026
Τραμπ: Έχω μιλήσει με επτά χώρες για την «αστυνόμευση» των Στενών του Ορμούζ
Κατά τη διάρκεια της πτήσης του από τη Φλόριντα προς την Ουάσινγκτον το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας μιας συμμαχίας για τη συνοδεία πλοίων μέσω του Στενού του Ορμούζ.
Ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έχει συνομιλήσει με «περίπου επτά» χώρες σχετικά με την «αστυνόμευση» του Στενού του Ορμούζ και ανέφερε την Κίνα μεταξύ των χωρών με τις οποίες οι ΗΠΑ είχαν έρθει σε επαφή.
Δεν ανέφερε άλλες χώρες με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή, αλλά ανέφερε το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες που πιστεύει ότι πρέπει να «υπερασπιστούν το δικό τους έδαφος», ορίζοντας αυτό το έδαφος ως «το μέρος από όπου αντλούν την ενέργειά τους».
Πριν 4 ώρες
09:15
16 Μαρ. 2026
O Χαβιέ Μπαρδέμ φώναξε «όχι στον πόλεμο, free Palestine» στη σκηνή των Όσκαρ
Την ευκαιρία να εκφράσει τη διαφωνία του με τον πόλεμο και τη στήριξή του στην Παλαιστίνη βρήκε ο Χαβιέ Μπαρδέμ ανεβαίνοντας στη σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσει το βραβείο για την Καλύτερη Διεθνή Ταινία.
«Όχι στον πόλεμο, ελευθερώστε την Παλαιστίνη» είπε από μικροφώνου ο Μπαρδέμ με το κοινό να τον χειροκροτά.
Πριν 4 ώρες
09:12
16 Μαρ. 2026
Βίντεο από τη φωτιά κοντά στο αερόδρόμιου του Ντουμπάι- Ένας νεκρός - Αναστολή πτήσεων
- Ένας νεκρός
Οι αρχές στο Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν, το πρωί της Δευτέρας, ότι πύραυλος έπεσε πάνω σε πολιτικό όχημα στην περιοχή Αλ Μπαχιάχ.
«Ενα άτομο παλαιστινιακής υπηκοότητας» έχασε τη ζωή του στο περιστατικό.
«Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Dubai Uluslararası Havalimanı çevresinde İHA saldırısı sonucu yangın çıktı! Tüm uçuşlar askıya alındıpic.twitter.com/5nUzh7Pkjo
O ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο
Οι IDF ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι οι δυνάμεις της 91ης Μεραρχίας ξεκίνησαν εστιασμένες χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «αυτή η επιχείρηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την εγκαθίδρυση προωθημένης άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των τρομοκρατικών υποδομών και της εξάλειψης των τρομοκρατών που δρουν στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν οι απειλές και να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για τους κατοίκους του βορρά».
במסגרת מאמץ משימת ההגנה הקדמית: כוחות אוגדה 91 החלו בפעילות קרקעית ממוקדת בדרום לבנון
כוחות אוגדה 91 החלו בימים האחרונים בפעילות קרקעית ממוקדת ליעדי מפתח בדרום לבנון להרחבת מרחב ההגנה הקדמי.
פעולה זו היא חלק מהמאמץ לביסוס ההגנה הקדמית, ובה השמדת תשתיות טרור וחיסול מחבלים… pic.twitter.com/07Gzzh1H3r
Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαίτισε πάνω από 60 drones τη νύχτα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν πάνω από 60 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από τα μεσάνυχτα (σ.σ. τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 23:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αριθμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας του βασιλείου.
Και τα 61 drones αναχαιτίστηκαν στους αιθέρες του ανατολικού τμήματος της χώρας, ανέφερε το υπουργείο σε σειρά ανακοινώσεών του μέσω X.
Πριν 6 ώρες
07:09
16 Μαρ. 2026
Ορμούζ: Η Αυστραλία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία, παρά την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ
Η υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι δεν προτίθεται να στείλει κανένα πολεμικό πλοίο στο στενό του Χορμούζ, παρότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε χθες Κυριακή από τους συμμάχους της χώρας του και την Κίνα συμβολή για να είναι εγγυημένη η ασφάλεια στη θαλάσσια οδό στρατηγικής σημασίας.
«Δεν θα στείλουμε (πολεμικό) πλοίο στο στενό του Χορμούζ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας έχει ζητηθεί, ούτε κάτι στο οποίο συμβάλλουμε», είπε η Κάθριν Κινγκ στο εθνικό δίκτυο ABC.
Πριν 6 ώρες
07:08
16 Μαρ. 2026
Ορμούζ: Η Ιαπωνία «δεν σχεδιάζει» να συμμετάσχει σε επιχείρηση για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε αυτό το στάδιο
Η Ιαπωνία ξεκαθάρισε σήμερα ότι «δεν σχεδιάζει» να διεξαγάγει ή να συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση που θα εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, μετά την πίεση που άσκησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χθες Κυριακή σε συμμάχους των ΗΠΑ και στην Κίνα, απαιτώντας τη συμβολή τους για να ανοίξει το στενό του Χορμούζ.
Με δεδομένη «την τρέχουσα κατάσταση στο Ιράν, δεν σχεδιάζουμε να διατάξουμε επιχείρηση ασφάλειας της ναυσιπλοΐας», τόνισε στο ιαπωνικό κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας Σιντζίρο Κοϊζούμι.
Το Ιράν προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε εμπλοκής άλλων χωρών στον πόλεμο που έχει βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή και αυξήσει θεαματικά τις τιμές του πετρελαίου.
Πριν 6 ώρες
07:08
16 Μαρ. 2026
Το Ιράν χαρακτηρίζει τους βομβαρδισμούς σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων από το Ισραήλ «οικοκτονία»
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, ο Αμπάς Αραγτσί, κατήγγειλε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον του Ιράν, πως διαπράττουν «οικοκτονία», βομβαρδίζοντας εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Τεχεράνη.
«Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στην Τεχεράνη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και συνιστούν οικοκτονία», τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών μέσω X.
«Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμη ζημιά στην υγεία τους», καθώς «η μόλυνση του εδάφους και του νερού στο υπέδαφος θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες για γενιές», προειδοποίησε ο κ. Αραγτσί.
Πριν 6 ώρες
07:07
16 Μαρ. 2026
Τραμπ: Το NATO κινδυνεύει να έχει «πολύ κακό» μέλλον αν τα μέλη του δεν βοηθήσουν τις ΗΠΑ να ανοίξουν το στενό του Ορμούζ
Ο οργανισμός του συμφώνου του βόρειου Ατλαντικού κινδυνεύει να έχει «πολύ κακό» μέλλον εάν τα κράτη μέλη του δεν βοηθήσουν να ανοίξει εκ νέου το στενό του Χορμούζ, που παραμένει σχεδόν εντελώς κλειστό, διεμήνυσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στους Financial Times.
«Είναι απόλυτα προσήκον αυτοί που επωφελούνται από αυτό το στενό να συμβάλλουν να εγγυηθούμε πως δεν θα συμβεί τίποτα άσχημο εκεί κάτω», είπε ο ρεπουμπλικάνος στην εφημερίδα, θυμίζοντας ότι η Ευρώπη και η Κίνα εξαρτώνται σε υψηλό βαθμό από το πετρέλαιο που εξάγεται από τον Κόλπο, αντίθετα με τις ΗΠΑ.
«Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση (σ.σ. στην αξίωσή του άλλες χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία εκεί), ή αν η απάντηση είναι αρνητική, νομίζω ότι αυτό θα έχει πολύ κακές συνέπειες για το μέλλον του NATO», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πριν 6 ώρες
07:07
16 Μαρ. 2026
Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σήμερα κοντά στα ή πάνω από τα εκατό δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Περί τις 02:15 (ώρα Ελλάδας), καθώς άρχιζαν οι συναλλαγές στην Ασία, η τιμή του βαρελιού του WTI , αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξανόταν κατά 0,11%, στα 98,82 δολάρια, ενώ αυτή του Brent Βόρειας Θάλασσας κατά 0,79%, στα 103,95 δολάρια.
Οι τιμές πάντως δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών. Οι τιμές του αργού απογειώθηκαν μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης -- αυτή του WTI αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% μέσα σε δυο εβδομάδες.
Το στενό του Χορμούζ, από το οποίο διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το ένα πέμπτο των υδρογονανθράκων που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές, παραμένει σχεδόν εντελώς κλειστό, καθώς το Ιράν δεν κρύβει ότι εννοεί να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ και στην παγκόσμια οικονομία.
Πριν 6 ώρες
07:06
16 Μαρ. 2026
Πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας «συμβάντος συνδεόμενου με drone»
Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι ξέσπασε πυρκαγιά εξαιτίας «συμβάντος συνδεόμενου με drone» στην περιοχή όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο του εμιράτου.
«Οι αρχές επεμβαίνουν αυτή τη στιγμή μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς προκληθείσας από συμβάν συνδεόμενο με drone στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πάντων», ανέφεραν οι αρχές του Ντουμπάι μέσω X, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μέχρι στιγμής, καθώς το Ιράν συνεχίζει τα πλήγματα σε κράτη του Κόλπου σε αντίποινα για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον του οι ΗΠΑ και το Ισραήλ την 28η Φεβρουαρίου.
Πριν 6 ώρες
07:06
16 Μαρ. 2026
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοινώνει ότι εξαπολύει «νέο κύμα βομβαρδισμών ευρείας κλίμακας» στην πρωτεύουσα του Ιράν
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι άρχισε να διεξάγει νέο «κύμα πληγμάτων ευρείας κλίμακας» στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, τη 17η μέρα του πολέμου που εξαπολύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας την 28η Φεβρουαρίου.
Οι στόχοι των νέων αεροπορικών επιδρομών του είναι «υποδομές του τρομοκρατικού ιρανικού καθεστώτος στην Τεχεράνη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Telegram, χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια.
Πριν 6 ώρες
07:05
16 Μαρ. 2026
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου
Αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού έπληξε για ακόμη μια φορά τον νότιο τομέα της Βηρυτού αργά το βράδυ της Κυριακής, μεταδίδουν λιβανικά μέσα ενημέρωσης, ώρες αφού εκδόθηκε ισραηλινή διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από συνοικίες στην περιοχή.
Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου άκουσαν ισχυρή έκρηξη, στο πιο πρόσφατο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του προπυργίου αυτού του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά, το οποίο πρόκειται στο Ιράν, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν ασταμάτητα τη χώρα από τη 2η Μαρτίου.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, δηλώνει ότι τα χειρότερα μπορεί να είναι μπροστά μας.- "Άλμα" 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη.
Τα ευρωπαϊκά κράτη αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει εάν ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες ακόμη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου, που υποβλήθηκαν στο Κογκρέσο, ο πόλεμος θα κόστιζε 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη εβδομάδα των στρατιωτικών.
Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του δηλωνει ο ΥΠΕΞ του Ιράν προσθέτοντας ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι ανοιχτά για όλους πλην των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο επιθυμεί χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας αντιμετώπισης των επιθέσεων drones στη Μ. Ανατολή
3 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
15 Μαρ 2026 | 10:59
Ο Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ιράν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί εκεχειρία ωστόσο ο ίδιος το αρνείται λέγοντας ότι για την ώρα "οι όροι δεν είναι αρκετά καλοί".
Η αμοιβή αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας που επιτρέπει σε μια ομάδα επενδυτών φιλικών προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβουν την διαζχείριση του Tik Tok
Το νησί Χαργκ φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πετρελαιοεξαγωγικό τερματικό σταθμό του Ιράν - Από αυτό εξάγεται το 90% του ιρανικού αργού πετρελαίου της χώρας.
Οι 3 βασικές προτεραιότητες για μια τρίτη κυβερνητική τετραετία - Δείτε σε απευθείας μετάδοση το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.
ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΧΑΡΓΚ
14 Μαρ 2026 | 13:18
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στα ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων λιμανιών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι "νόμιμοι στόχοι".
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
14 Μαρ 2026 | 10:31
Η ελληνική οικονομία παραμένει ανθεκτική. Η Fitch εκτιμά ότι η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή θα διαρκέσει λιγότερο από μήνα προβλέποντας ανάπτυξη 2,1% για το 2026-2027.
Ο Τραμπ σημείωσε ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του νησιού Χαργκ που αποτελεί βασικό σημείο για τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δεν αποτέλεσαν στόχο της επίθεσης.
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
14 Μαρ 2026 | 08:25
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/3) από το ισραηλινό Κανάλι 12, το Λικούντ θα λάμβανε 26 έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο
"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
13 Μαρ 2026 | 23:36
Πρόκειται για έναν από τους συνολικά έξι Γάλλους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν σε επιδρομή drone χθες στην περιοχή της Αρμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
13 Μαρ 2026 | 14:07
Ανάρτηση στο Truth Social με την οποία φαίνεται να προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στο Ιράν, έκανε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
13 Μαρ 2026 | 06:59
"Η Χεζμπολάχ αισθάνεται τη δύναμη του χεριού μας και θα τη νιώσει ακόμη περισσότερο. Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα", προειδοποίησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Το πρώτο του μήνυμα μετά την επιλογή του ως Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν απηύθυνε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ενώ φούντωναν τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
12 Μαρ 2026 | 22:34
Καμία διάθεση για ειρηνευτικές συνομιλίες από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Η ρητορική του, οι απειλές για τα Στενά του Ορμούζ και η αναφορά στον θάνατο του πατέρα του
Η τουρκική κατοχή στην Κύπρο "δεν νομιμοποιεί στρατιωτικές κινήσεις" τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
«Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ"
12 Μαρ 2026 | 14:39
Η Τουρκία επικαλούμενη τη Συνθήκη των Παρισίων αναφέρει ότι η Κάρπαθος μαζί με τη Λήμνο "είναι νησιά που θα έπρεπε να έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς".
Ο Τραμπ διόρισε την Έρικα Κερκ, χήρα του δολοφονημένου υπερυντηρητικού ίνφλουενσερ Τσάρλι Κερκ, στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,
Παρά τους αμερικανικούς και ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι εκθέσεις πληροφοριών εκτιμούν ότι η ιρανική ηγεσία παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτη και διατηρεί τον έλεγχο της χώρας.
Ο 38χρονος από τη Φλόριντα παρέσυρε σε "ρομαντικό" ραντεβού την γυναίκα για τα γενέθλιά της και τη σκότωσε – Συνελήφθη σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα.
Στόχος της επιβολής του πλαφόν είναι ότι οι όποιες ανατιμήσεις προκύψουν από τις δυσμενείς εξελίξεις διεθνώς και όχι από τις διαθέσεις κάποιων να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη.
"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ
12 Μαρ 2026 | 07:43
Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται ξανά, καθώς η ανακοίνωση για την αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ, δεν φάνηκε να αρκεί για να καθησυχάσει τους επενδυτές.