« Κανείς δεν θέλει την Ευρώπη του...'58» δηλώνει ο Ρομπάϊ

Απειλή από τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα βλέπει ο Βαν Ρομπάϊ- «Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη ,κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν» είπε

-kaneis-den-thelei-tin-eurwpi-tou58-dilwnei-o-rompai
SHARE THIS
0
SHARES

Την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως «επιλογή ανάγκης» ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, ενόψει και των δημοσκοπήσεων οι οποίες δείχνουν μεγάλη άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

«Η περισσότερη Ευρώπη δεν είναι μια ιδεολογική επιλογή, είναι μια επιλογή ανάγκης», τόνισε ο Βαν Ρόμπάϊ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο λαϊκισμός δεν γεννήθηκε με την κρίση του ευρώ λέει ο Βαν Ρομπάϊ   

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παραδέχθηκε την διαφαινόμενη άνοδο των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, ωστόσο απέφυγε νε περιγράψει την κατάσταση με μελανά χρώματα, σημειώνοντας πως «θα υπάρχει πάντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που τάσσονται υπέρ του ευρωπαϊκού σχεδίου. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν», τόνισε.

«Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στα εθνικά σύνορα, στα τελωνεία στην αποκατάσταση του κόσμου όπως ήταν πριν το 1958. Ακόμη και την επιστροφή των εθνικών νομισμάτων, ποιος την θέλει;» συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταλήγοντας: «Κατανοώ την αγωνία του κόσμου, όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο παρελθόν».«Ο λαϊκισμός δεν γεννήθηκε με την κρίση του ευρώ.Είναι ένα κοινωνικό, πολιτισμικό φαινόμενο, πολύ πιο βαθύ από τα σημερινά προβλήματα», συμπλήρωσε ο Ρομπάι, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν, υποστηρίζοντας πως «ήταν ήδη πρώτο κόμμα ουσιαστικά από το 2002. Ωστόσο η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση».

φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook