3,5 εκατ. δολ στο κράτος από την πώληση κάνναβης

Η νομιμοποίηση της πώλησης κάνναβης έφερε ζεστό χρήμα στην πολιτεία του Κολοράντο- 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους απέφεραν οι πωλήσεις μόνο τον Ιανουάριο

35-ekat-dol-sto-kratos-apo-tin-pwlisi-kannabis
SHARE THIS
0
SHARES

Εβαλαν την κάνναβη στα καταστήματα και «γέμισαν» τα κρατικά ταμεία. Στο Κολοράντο, οι πωλήσεις κάνναβης απέφεραν στην πολιτεία 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, μόνο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα που επετράπη στους εμπόρους λιανικής να διαθέτουν τη μαριχουάνα για μη ιατρικούς σκοπούς.

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά

Το Κολοράντο έγινε η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που από την 1η Ιανουαρίου που νομιμοποίησε την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς. Επιβάλλει φόρο στην κατανάλωση 15% και φόρο στις πωλήσεις 2,9%.

«Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», δήλωσε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων του Κολοράντο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη.

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά.

Μέχρι σήμερα 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να θεωρούν την κάνναβη παράνομη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook