X

Αδιανόητες τραγωδίες στην Τουρκία: H διάσωση άνδρα που κρατούσε το χέρι της νεκρής γυναίκας του, έχασε και τις κόρες του

Τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο - Ένας άνδρας διασώθηκε χάρη στις χειρουργικές προσπάθειες των διασωστών.

Γράφει: TheToc team

Με χειρουργική ακρίβεια γίνονται οι κινήσεις των διασωστών που αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, και εκείνων που ακολούθησαν, και συγκλόνισαν την Τουρκία και τη Συρία.

Τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο καθώς 72 ώρες μετά από μία φυσική καταστροφή θεωρείται ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες πέφτουν κατακόρυφα.

Στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, τη νοτιότερη της χώρας, το χτύπημα του σεισμού είναι ισοπεδωτικό.

Καρέ - καρέ η διάσωση ενός τραγικού πατέρα

Ο φωτογραφικός φακός έχει αποτυπώσει την αγωνία ενός άνδρα που καταπλακωμένος από τα συντρίμμια του σπιτιού του κρατά το χέρι της νεκρής γυναίκας του που είναι σωριασμένη στο πλάι του.

Πρόκειται για τον Abdulalim Muaini, κάτοικο του Ισκεντερούν, στην τουρκική επαρχία Χατάι.

Δίπλα του φαίνεται το σώμα της συζύγου του, Εσρά.

Κοιτάζει με αγωνία τους σωτήρες του που προσπαθούν να δημιουργήσουν επαρκή χώρο για να τον απεγκλωβίσουν.

Η σωτηρία μοιάζει πολύ κοντά. Ο άνδρας και η σύζυγός του, έμειναν επί 48 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Οι διασώστες πλησιάζουν.

Ο Αμπντουλαλίμ έμεινε σφηνωμένος ανάμεσα σε μια πεσμένη πλάκα σκυροδέματος, το πάτωμα και το άψυχο σώμα της γυναίκας του. Τελικά, απεγκλωβίστηκε. Σε άλλο σημείο μέσα στα χαλάσματα, εντοπίστηκαν νεκρές οι δύο κόρες του ζευγαριού, Μαχσέν και Μπεσίρα.

Διαβάστε Επίσης