Άγκυρα: Μεροληπτική η έκθεση για την ένταξιακή μας πρόοδο

Μεροληπτική χαρακτήρισε ο αντιπρόεδροος της τουρκικής βουλής Κουρτουλμούς την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας

agkura-meroliptiki-i-ekthesi-gia-tin-entaksiaki-mas-proodo
SHARE THIS
0
SHARES

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, χαρακτήρισε μεροληπτική την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Πρόκειται για μονόπλευρη έκθεση, η οποία περιλαμβάνει απαράδεκτη διατύπωση. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε εποικοδομητική κριτική, αλλά αναφορές που οδηγούν την Τουρκία στην γωνία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», τόνισε ο κ. Κουρτουλμούς σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Ε.Ε. εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

Στην ετήσια έκθεση της Επιτροπής γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook