Αξιωματικοί των ΗΠΑ σκότωσαν δυο ενόπλους στη Σαναά

Φωτιές ανάβει δημοσίευμα των New York Times για τη δολοφονία δύο ενόπλων στην Υεμένη από Αμερικανούς αξιωματικούς. Ο λαός είναι εξοργισμένος για τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ.

aksiwmatikoi-twn-ipa-skotwsan-duo-enoplous-sti-sanaa
SHARE THIS
0
SHARES

Στέλεχος της CIA και καταδρομέας των ειδικών δυνάμεων πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο ένοπλους, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απαγάγουν από κουρείο στην Υεμένη. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στην πρωτεύουσα Σανάα.

Η αποκάλυψη του διπλού φονικού

Η εφημερίδα έλαβε γνώση του περιστατικού από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ανέφερε επίσης ότι οι δύο Αμερικανοί αξιωματικοί, μέλη διπλωματικής αποστολής, δεν βρίσκονται πλέον στην Υεμένη.

Η αποκάλυψη του διπλού φονικού από μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την κυβέρνηση στη Σανάα, καθώς η συνεργασία της με τους Αμερικανούς στο ζήτημα των αποστολών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά φερόμενων μελών της αλ Κάιντα έχει εξοργίσει το λαό.

Τα αντίποινα

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή μαχητές επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια προφανή ενέργεια αντιποίνων για την πρόσφατη επίθεση της κυβέρνησης κατά προπυργίων της Αλ Κάιντα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ έκλεισαν στο κοινό την πρεσβεία της για λόγους ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook