Ακτιβιστές για το κλίμα έβαλαν στο στόχαστρο τον διάσημο πίνακα το "Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι" του Γιοχάνες Βερμέερ σε ένα μουσείο στη Χάγη, μετέδωσε σήμερα (27/10) το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, χωρίς ωστόσο το έργο τέχνης να φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές.
Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν τρεις συλλήψεις σε ένα μουσείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Το έργο τέχνης που εκτίθεται στο Μουσείο Μαουριτσχάους στη Χάγη δεν πιστεύεται ότι έχει υποστεί ζημιές, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα "επίθεση" με κέικ σοκολάτας δέχτηκε ο βασιλιάς Κάρολος, από διαδηλωτές του Just Stop Oil. Συγκεκριμένα, οι δυο ακτιβιστές πέταξαν κέικ σοκολάτας στο πρόσωπο του κέρινου ομοιώματος του βασιλιά Καρόλου στο Madame Tussauds στο Λονδίνο.
Ενώ Γερμανοί ακτιβιστές για το κλίμα προχώρησαν σε νέα πράξη παραλογισμού εις βάρος της τέχνης, πετώντας πουρέ πατάτας σε πίνακα του Κλοντ Μονέ που εκτίθεται σε μουσείο του Πότσνταμ.
Εξάλλου, ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil κόλλησαν σήμερα τα χέρια τους στην άσφαλτο στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου, αφού πρώτα ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τη γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.
Ενώ δύο ακτιβίστριες πήγαν στην Εθνική Πινακοθήκη και πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ "Ηλιοτρόπια" του 1888, εκτιμώμενης αξίας 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια των κυβερνήσεων για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.