X

AMAQ NEWS: Ανάληψη ευθύνης από το ISIS

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό

Γράφει: TheToc team

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μπιλ Νέλσον δήλωσε πάντως ότι η ανάληψη ευθύνης δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. «Το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσε απλά μια ανακοίνωση όπου επισημαίνεται ότι (η οργάνωση) είναι υπεύθυνη. Δεν έχει επιβεβαιωθεί» είπε ο Νέλσον σε δημοσιογράφους στο Ορλάντο.