Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την κακή τροπή που έχει πάρει για την Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.
"Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις, επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια", είπε ο αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
"Έχουμε πληροφορίες ότι ο Πούτιν αισθάνθηκε παραπλανημένος από τον ρωσικό στρατό", που τον οδήγησε να μην εμπιστεύεται τη στρατιωτική ηγεσία, τόνισε ο αξιωματούχος.
"Ο Πούτιν δεν ήξερε καν ότι ο στρατός του χρησιμοποιούσε και σκοτώνονται κληρωτοί στην Ουκρανία, δείχνοντας μια σαφή κατάρρευση της ροής ακριβών πληροφοριών προς τον Ρώσο πρόεδρο", είπε ο αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος δεν έδωσε την έκθεση των μυστικών πληροφοριών, αλλά είπε ότι οι αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί.