Αναγνώρισε το τρίτο φύλο η Ινδία

Μετά τη Γερμανία και την Αυστραλία και η Ινδία αναγνώρισε τους transgender ως το τρίτο φύλο- μια απόφαση σταθμός για την πολυπληθή χώρα- Ποιες χώρες αναγνωρίζουν το τρίτο φύλο

SHARE THIS
0
SHARES

Μετά τη Γερμανία και την Αυστραλία και η Ινδία αναγνώρισε τους transgender ως το τρίτο φύλο- μια απόφαση σταθμός για την πολυπληθή χώρα. «Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει το φύλο του» αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα αυτών που δεν ορίζουν τον εαυτό τους ούτε ως θηλυκό, ούτε ως αρσενικό.

Το ινδικό δικαστήριο καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει την αρχή της ποσόστωσης για τους transgender σε δουλειές και εκπαίδευση, όπως γίνεται με άλλες μειονότητες.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην Ινδία ζουν περίπου δύο εκατομμύρια transgender. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τεράστιες διακρίσεις εις βάρος των transgender στην Ινδία, λέγοντας ότι ακόμα και νοσοκομεία αρνούνται να τους δεχθούν.

Το δικαστήριο ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί για την ενημέρωση του κοινού όσον αφορά τους φυλομεταβατικούς ανθρώπους και ότι θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

H πρώτη χώρα στην Ευρώπη που παρέχει επίσημη νομική αναγνώριση στο λεγόμενο «τρίτο» ή «ακαθόριστο» φύλο είναι η Γερμανία. Στην Αυστραλία εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία, έδωσε νομική αναγνώριση στο δικαίωμα σε άτομο που δεν επιθυμεί να ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό ούτε με το γυναικείο φύλο.

Φωτογραφίες: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook