Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη συλλογή ναζιστικών αντικειμένων (ΦΩΤΟ)

Η μεγαλύτερη συλλογή από ναζιστικά αντικείμενα στην ιστορία της Αργεντινής ανακαλύφθηκε σε κρυφό δωμάτιο σε οίκημα κοντά στο Μπουένος Άιρες.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η μεγαλύτερη συλλογή από ναζιστικά αντικείμενα στην ιστορία της Αργεντινής ανακαλύφθηκε σε κρυφό δωμάτιο σε οίκημα στο προάστιο Μπεκκάρ κοντά στο Μπουένος Άιρες. Η αστυνομία εντόπισε τουλάχιστον 75 αντικείμενα των Ναζί από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν ένα ανατρεπτικό ανάγλυφο του Αδόλφου Χίτλερ, μεγεθυντικοί φακοί σε κουτιά που έφεραν το σήμα της σβάστικας και μία ιατρική συσκευή μέτρησης του κεφαλιού. 

Πρόκειται για αυθεντικά κομμάτια τα οποία ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί. 

 


Η υπουργός ασφαλείας της Αργεντινής, Patricia Bullrich, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι μερικά από τα αντικείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες, μία εκ των οποίων ήταν ακυκλοφόρητη και δείχνει τον Χίτλερ να κάνει χρήση ενός μεγεθυντικού φακού.

 

Η έρευνα έγινε μετά από εισαγγελική παραγγελία. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε μυστική κρύπτη, η οποία αποκαλυπτόταν μέσω μηχανισμού που λειτουργούσε με την πίεση ενός ραφιού βιβλιοθήκης. 

 
 Τα αντικείμενα καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Μπουένος Άιρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook