Ανακούφιση Κάμερον για το «όχι»

Συγχαρητήρια Κάμερον στον ηγέτη της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ. Ηττα παραδέχτηκε ο Αλεξ Σάλμοντ.

anakoufisi-kameron-gia-to-oxi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με τον Ντέηβιντ Κάμερον να δίνει συγχαρητήρια στον ηγέτη της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, πέφτει η αυλαία του δημοψηφίσματος θρίλερ για την ανεξαρτησία της περιοχής. Ηγέτης της καμπάνιας των Ενωτικών ήταν ο Αλιστερ Ντάρλινγκ αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

 

Σε λίγη ώρα αναμένεται ομιλία του Αλιστερ Ντάρλινγκ στη Γλασκώβη όπου όμως επικράτησε το «ναι».Τι έγραψε ο ίδιος στο Τwitter. 

   

Ο Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

Απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης των Φιλελευθέρων Νικ Κλέγκ.  

Η αντιπρόεδρος του στρατοπέδου του «ναι» Νίκολα Στέρτζον μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την ήττα. Οπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα, κατέθεσα ψυχή και καρδιά σε αυτή την εκστρατεία και γι αυτό υπάρχει μια πραγματική απογοήτευση ότι αποτύχαμε για λίγο να διασφαλίσουμε μια ψήφο του «ναι» στην ανεξαρτησία».

Επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη Σκωτία

 
 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook