X

Το Ισραήλ σταματά την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε o Νετανιάχου - "Καμία εκεχειρία χωρίς απελευθέρωση ομήρων"

"Το Ισραήλ δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας", τονίζεται στην ανακοίνωση

Γράφει: TheToc team

Το Ισραήλ αναστέλλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας για τους ομήρους και με δεδομένη την άρνηση της Χαμάς να δεχθεί το σχέδιο Γουίτκοφ για τη συνέχιση των συνομιλιών, στο οποίο το Ισραήλ συμφώνησε, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφάσισε ότι από σήμερα το πρωί αναστέλλεται κάθε είσοδος προϊόντων και εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας", επεσήμανε η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης

"Το Ισραήλ δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας", τόνιζε η ανακοίνωση, απειλώντας και "με άλλες συνέπειες" σε περίπτωση που επιμείνουν οι διαφωνίες με τη Χαμάς για την εκεχειρία.

"Εγκλημα πολέμου"

Η Χαμάς κατήγγειλε ότι η απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναστείλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί "μικροπρεπή εκβιασμό" και "παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας.

Σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι "η απόφαση του Νετανιάχου να αναστείλει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ένας μικροπρεπής εκβιασμός, έγκλημα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας", ενώ κάλεσε "τους μεσολαβητές και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν πίεση" στο Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει να επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στη Γάζα.