«Ανάθεμα για τον χριστιανισμό η ομοφοβία»

Οδηγίες προς τα σχολεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας. «Το ευαγγέλιο διδάσκει τους Χριστιανούς να αγαπούν τον πλησίον τους. Αυτό είναι εντολή και όχι προαιρετικό» λέει ο Τζάστιν Γουέλμπι

anathema-gia-ton-xristianismo-i-omofobia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα μέτρα και τις θέσεις της Αγγλικανικής εκκλησίας για τον σχολικό εκφοβισμό εξαιτίας της ομοφοβίας ανακοινώνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στη Βρετανία. Ο Τζέιμς Γουέλμπι που πολλές φορές στο παρελθόν έχει κάνει τη «διαφορά» με τις δηλώσεις του, χαρακτηρίζει την ομοφοβία, «το απόλυτο ανάθεμα για την χριστιανισμό».

«Το ευαγγέλιο διδάσκει τους Χριστιανούς να αγαπούν τον πλησίον τους όπως τον εαυτό τους. Αυτό είναι εντολή και όχι προαιρετικό» λέει ο Γουέλμπι

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας λέει ότι οι νέες κατευθύνσεις θα πρέπει να «σβήσουν την θυματοποίηση των νεαρών ανθρώπων μέσω της ομοφοβικής γλώσσας και συμπεριφοράς» και να διασφαλίσουν ότι τα εκκλησιαστικά σχολεία της Αγγλίας θα προσφέρουν ένα «ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για όλα τα παιδιά του θεού».

Οι οδηγίες θα σταλούν σε όλα τα εκκλησιαστικά σχολεία και όπως λέει ο Γούλμπι διασφαλίζουν ότι οι δάσκαλοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ τη Βίβλο για να υποστηρίξουν την ομοφοβία. Ζητείται επίσης από τους δασκάλους να καταγράφουν και να αναλύουν όλα τα περιστατικά ομοφοβικού εκφοβισμού. Μάλιστα οι δάσκαλοι θα περάσουν από εκπαίδευση για να τα αντιμετωπίζουν.

«Το ευαγγέλιο διδάσκει τους Χριστιανούς να αγαπούν τον πλησίον τους όπως τον εαυτό τους. Αυτό είναι εντολή και όχι προαιρετικό» λέει ο Γουέλμπι.

Τζάστιν Γουέλμπι: Από στέλεχος πετρελαϊκής στην αρχιεπισκοπή

Ο Γουέλμπι υπήρξε στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας και είχε φοιτήσει στο Ιτον, όπου φοίτησε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Εντυπωσιακή όσο και ταχύτατη υπήρξε η αναρρίχησή του στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1992, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε την επισκοπή του Ντέραμ. 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook