Αναζητούν κι άλλα πιθανά θύματα του serial killer στην Κύπρο

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στο Μιτσερό συνεχίζονται οι έρευνες των κυπριακών αρχών

anazitoun-ki-alla-thumata-tou-serial-killer-stin-kupro
SHARE THIS
0
SHARES

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο συνεχίζονται οι έρευνες των κυπριακών αρχών όπου ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται η σορός της εξάχρονης Σιένα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ που δολοφονήθηκε.  Η ΕΜΑΚ και δύτες επιχειρούν και με τη χρήση φουσκωτού σκάφους και σύμφωνα με το ΡΙΚ, διενεργούν περιμετρικά έλεγχο με ρομποτική κάμερα.

 

Παράλληλα, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο με τη βοήθεια και του υλικού από τη κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Επί τόπου πήγαν εκ νέου και αξιωματούχοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Έχουν συλλέξει δείγματα νερού για ανάλυση προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ν είναι ασφαλές να εισέλθουν στο φρεάτιο άνδρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με το ΡΙΚ η κυπριακή αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές στο φρεάτιο.

Το πτώμα της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει ακόμα διακριβωθεί, ανασύρθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Εν τω μεταξύ, εμβρόντητοι οι αστυνομικοί στην Κύπρο άκουγαν τον κρατούμενο υπολοχαγό  να τους λέει πως ένιωθε ωραία όταν έπνιγε μια γυναίκα.  Μιλώντας στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος προέβη στην κυνική ομολογία, ενώ για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις.

 

Όπως αποκάλυψε στους ανακριτές, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Και για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.
 
Αρχικά, σε φρεάτιο σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του χωριού Μιτσερό, ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 38χρονης γυναίκας. Ήταν η Marry Rose, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί μαζί με την εξάχρονη κόρη της. Ένα ακόμα πτώμα ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο. Πλέον είναι κοινή πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι (φρεάτιο) κρύβονται μυστικά από τη δράση ενός serial killer.

Ο ίδιος ο 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες, καθώς είπε ότι σκότωσε και την 6χρονη κόρη της γυναίκας από τος Φιλιππίνες.

Η αστυνομία αναζητεί το πτώμα σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου.

H δεύτερη γυναίκα, αν και επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί, είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ, Φιλελεύθερο, Πολίτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook