Η βασίλισσα Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου, αναγκάστηκε να αποσύρεται από τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της αυτή την εβδομάδα μετά από λοίμωξη στο αναπνευστικό, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Η Καμίλα, 77 ετών, ξεκουράζεται στο σπίτι ενώ αναρρώνει, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την ασθένειά της, όπως συνηθίζεται με τα βασιλικά ιατρικά ζητήματα.
"Η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα δεν είναι επί του παρόντος καλά με μια λοίμωξη στο στήθος, για την οποία οι γιατροί της έχουν συμβουλεύσει μια σύντομη περίοδο ξεκούρασης", δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η ασθένεια σημαίνει ότι η Καμίλα, η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, την οποία παντρεύτηκε το 2005, θα χάσει τη φετινή εκδήλωση Field of Remembrance στο αβαείο του Westminster στο Λονδίνο την Πέμπτη, η οποία επιτρέπει σε πρώην στρατιωτικούς και άλλους να φυτέψουν μια παπαρούνα για να θυμηθούν όσους έχασαν τη ζωή τους στις ένοπλες δυνάμεις, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
"Ζητά συγγνώμη από όλους εκείνους που μπορεί να ταλαιπωρηθούν ή να απογοητευτούν ως αποτέλεσμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλατιού. Τη θέση της θα πάρει η δούκισσα του Γκλόστερ.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο που διαγνώστηκε τον Φεβρουάριο, αναγκάζοντάς τον να περιορίσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις του, αν και πρόσφατα ταξίδεψε με την Καμίλα στην Αυστραλία και τη Σαμόα.
Όταν έκλαψε για τα προβλήματα υγείας του βασιλιά Καρόλου
Ήταν σε αυτή την περιοδεία που η Καμίλα έκλαψε όταν ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που ο ίδιος αντιμετωπίζει.
"Θα παραμείνω πάντα αφοσιωμένος σε αυτό το μέρος του κόσμου και ελπίζω ότι θα ζήσω αρκετά για να επιστρέψω και πάλι και να σας δω", είπε ο βασιλιάς Κάρολος. "Θα πάρουμε μαζί μας, σας υπόσχομαι, πολύ ιδιαίτερες αναμνήσεις από το χρόνο μας εδώ. Σας ευχαριστούμε για τα υπέροχα δώρα μας". Μάλιστα, η βασίλισσα καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό να λυγίζει και να ξεσπά σε κλάματα, μετά την έμμεση αναφορά του βασιλιά στη δύσκολη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr