«Ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη διαπιστώνουν αμερικάνικα ΜΜΕ

Ο ευρωσκεπτικισμός και η «ανησυχητική άνοδος» των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη απασχολούν τις πρώτες ανταποκρίσεις των αμερικανικών ΜΜΕ για τις σημερινές ευρωεκλογές.

anisuxitiki-anodo-tis-akrodeksias-stin-eurwpi-diapistwnoun-amerikanika-mme
SHARE THIS
0
SHARES

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, τα αμερικανικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που την κατατάσσουν στην τρίτη θέση.

Μπλούμπεργκ: ...Αρωμα αντιευρωπαϊκό σε Ελλάδα και Γαλλία

Το «Μπούλμπεργκ» διακρίνει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία ένα έντονο «αντι-ευρωπαϊκό κλίμα». Στην πρώτη περίπτωση οι Ελληνες ψηφοφόροι -πρώτα θύματα της κρίσης- παρέδωσαν την πρώτη θέση στο, ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα που είναι αντίθετο στις «επιλογές της διάσωσης» και στη δεύτερη προηγείται το Εθνικό Μέτωπο με την «αντι-μεταναστευτική πολιτική».

Σε άλλη του ανταπόκριση, το πρακτορείο ειδήσεων, σημειώνει ότι «η ευρωπαϊκή ψηφοφορία, μαζί με τις ελληνικές τοπικές και περιφερειακές εκλογές, είναι μια δοκιμή της σταθερότητας του κυβερνητικού συνασπισμού» και τονίζει ότι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ηγήθηκε της επιστροφής της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές, οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους στα έξι χρόνια ύφεσης «παραμένουν ορατές» σε μια χώρα όπου περισσότεροι από τους μισούς νέους είναι άνεργοι.

Γουόλ Στριτ Τζέρναλ: Οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες ανέβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» επισημαίνει ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ προηγείται του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και αποδίδει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις «σκληρές κοινωνικές συνθήκες». Επιπλέον, η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση έχει οδηγήσει στην εμφάνιση μιας πλειάδας μικρότερων κομμάτων, που κυμαίνονται από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής μέχρι το τριών μηνών κεντροαριστερό Ποτάμι, καθιστώντας δύσκολες τις προβλέψεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook