
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η διεθνής κοινότητα παρακολουθώντας την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά τον νέο κύκλο επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Σε αυτό το κλίμα, μία ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ σήμερα το μεσημέρι, προκαλεί ανησυχία.
Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό @IRIran_official στα αγγλικά, αναρτήθηκε η φράση: "Τις επόμενες ώρες, να βλέπετε τις ζωντανές μεταδόσεις στην τηλεόραση - μην το χάσετε!"
In the coming hours, keep an eye on the live TV broadcast — don’t miss it!
— Islamic Republic of Iran (@IRIran_official) June 14, 2025
🔥🐁
Η Τεχεράνη απελεί να κλείσει τα στενά του Ορμούζ
Το κλείσιμο των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ εξετάζεται σοβαρά από την Τεχεράνη μετέδωσε η ηλεκτρονική ειδησεογραφική πλατφόρμα IRINN στο Ιράν, επικαλούμενη δηλώσεις του Ισμαΐλ Κοσαρί, που είναι μέλος της επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του ιρανικού κοινοβουλίου.

Τα Στενά του Ορμούζ που βρίσκονται μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, είναι η πιο σημαντική θαλάσσια δίοδος παγκοσμίως, για τη ναυτιλιακή μεταφορά του πετρελαίου.
Οι προειδοποιήσεις για πλήγματα προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία
Τις προηγούμενες ώρες, η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει ότι τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ θα συνεχιστούν, με τους στόχους των Ιρανών να αναμένεται να επεκταθούν για να συμπεριλάβουν αμερικανικές βάσεις στην περιοχή τις ερχόμενες ημέρες, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο υψηλόβαθμους Ιρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
"Η αναμέτρηση αυτή δεν θα τελειώσει με τις χθεσινοβραδινές περιορισμένες δράσεις και τα πλήγματα του Ιράν θα συνεχιστούν, και αυτή η δράση θα είναι πολύ επώδυνη και λυπηρή για τους επιτιθέμενους", μετέδωσε το Fars, επικαλούμενο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, αυτοί δήλωσαν ότι ο πόλεμος θα "επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές από αυτό το (ισραηλινό) καθεστώς και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή".
Το Ιράν προειδοποιεί επίσης και τη Βρετανία και τη Γαλλία ότι οι βάσεις και τα πλοία τους στην περιοχή θα στοχοποιηθούν αν βοηθήσουν για τον τερματισμό των πυραυλικών επιθέσεων της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν νωρίτερα κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr