Follow us

Μπουρλάς: Πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια της Pfizer σε όλο τον κόσμο- "Πύργος Ελέγχου" θα ελέγχει τη διαδικασία

Λεπτομέρειες για την παγκόσμια αλυσίδα διανομής των εμβολίων δίνει σε ανοικτή επιστολή ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
aeroplano

Την παγκόσμια αλυσίδα διανομής των εμβολίων της Pfizer εξηγεί σε ανοικτή επιστολή ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά.

Ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer απαντά στα ερωτήματα που δέχεται καθημερινά, όπως ο ίδιος λέει, "σχετικά με τη διαδικασία, την εφοδιασμό, την αποθήκευση και όλα τα ενδιάμεσα".

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μάχη μας ενάντια στο COVID-19", τονίζει ο CEO της Pfizer.

Μπουρλάς: Πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια της Pfizer σε όλο τον κόσμο- "Πύργος Ελέγχου" θα ελέγχει τη διαδικασία

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του ΑΛβέρτου Μπουρλά:

"Κάθε μέρα, με ρωτάνε πώς η Pfizer και οι συνεργάτες μας στην BioNTech θα διανείμουμε το εμβόλιο COVID-19 μας τώρα που έχει αρχίσει να εγκρίνεται από ρυθμιστικές αρχές σε διαφορετικές χώρες. Οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία, την εφοδιαστική αποθήκευσης και όλα τα ενδιάμεσα. Ωστόσο, η υποκείμενη ερώτηση είναι πάντα η ίδια: Πώς θα διασφαλίσουν η Pfizer και η BioNTech την ομαλή διανομή του εμβολίου μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 70 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και αυτός ο αριθμός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Με την πανδημία να μαίνεται ακόμα, το εμβόλιο μας θα έχει μεγάλη ζήτηση και, μετά από έγκριση, θα χρησιμοποιηθεί γρήγορα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ιού. Αναγνωρίζοντας αυτόν τον επείγοντα χαρακτήρα, σχεδιάζουμε τη διανομή για μήνες και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο, έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε το εμβόλιο στον κόσμο όσο πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και δίκαια γίνεται.

Είναι σημαντικό το κοινό να καταλάβει ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με το πώς το κάνουμε αυτό να συμβεί.

1. Έχουμε πρωτοποριακές λύσεις στις απαιτήσεις διανομής και αποθήκευσης

Τους τελευταίους μήνες μόνο, η Pfizer έχει αναπτύξει πρωτοποριακές λύσεις συσκευασίας και αποθήκευσης για να καλύψει τις ανάγκες των ποικίλων τοποθεσιών που θα διανέμουν το εμβόλιο - είτε βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε αγροτικές πόλεις. Οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ειδικά σχεδιασμένα, ελεγχόμενα στη θερμοκρασία εμπορευματοκιβώτια (τα οποία ονομάζουμε "φορτωτές"), τα οποία περιέχουν ιχνηλάτες θερμοκρασίας GPS για συνεχή παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να διατηρήσουν τις απαιτούμενες συνθήκες θερμοκρασίας για έως και 10 ημέρες ανοιγμένα.

1

Θα έχουμε έναν πύργο ελέγχου Pfizer 24/7 που θα παρακολουθεί και θα παρακολουθεί όλες τις αποστολές για να διασφαλίζει ότι κάθε αποστολή φτάνει εκεί που πρέπει να πάει τη σωστή στιγμή και στη σωστή θερμοκρασία και να αναλάβουμε δράση εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μόλις ανοίξουν, οι φορτωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσωρινή αποθήκευση για έως και 30 ημέρες, εάν οι μονάδες γεμίζουν με πάγο κάθε πέντε ημέρες - καθιστώντας τους έτσι αποτελεσματικούς προσωρινούς καταψύκτες. Επιπλέον, τα φιαλίδια που περιέχουν το εμβόλιο μας μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου / 35 - 46 βαθμούς Φαρενάιτ) για πέντε ημέρες μόλις βγουν από τους φορτωτές. Αυτοί οι εξειδικευμένοι φορτωτές έχουν περίπου το μέγεθος και μοιάζουν με βαλίτσα μεταφοράς, μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα παγκοσμίως.

1

2. Οι μέθοδοι διανομής μας είναι πρακτικές, αξιόπιστες και αποδεδειγμένες

Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, έχουμε επενδύσει στην κατασκευή και την τελειοποίηση της απαραίτητης υποδομής για να διασφαλίσουμε την ασφαλή διανομή του εμβολίου μας. Στον πυρήνα της, η προσέγγιση διανομής περιλαμβάνει την αποστολή του εμβολίου μας απευθείας στα σημεία όταν τα χρειάζονται και όχι μια μέρα νωρίτερα. Τα εμβόλια θα αποσταλούν αεροπορικώς από μεγάλους κόμβους μιας χώρας ή περιοχής και στη συνέχεια θα μεταφερθούν από το έδαφος στις περιοχές. Στις ΗΠΑ, αναμένουμε να πάρουμε το εμβόλιο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής μας σε οποιοδήποτε σημείο εμβολιασμού εντός δύο ημερών. Γνωρίζουμε ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί επειδή σε όλη τη μελέτη της Φάσης 3, παραδώσαμε με επιτυχία το εμβόλιό μας σε περισσότερα από 44.000 άτομα σε 150 περιοχές κλινικών δοκιμών σε 6 χώρες και σε 39 πολιτείες των ΗΠΑ.

3. Χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία της Pfizer από την αρχή έως το τέλος

Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις προκλήσεις παραγωγής και διανομής που είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, για παράδειγμα, η Pfizer παρήγαγε το 90 τοις εκατό της πενικιλίνης που στάλθηκε στα συμμαχικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή. Σήμερα, η Pfizer παράγει και διανέμει ετησίως περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε περισσότερες από 165 χώρες σε όλο τον κόσμο.

1

Το επιτυχημένο ιστορικό μας 171 ετών μας δίνει τεράστια εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, παραγωγή και παράδοση μεγάλων ποσοτήτων του εμβολίου COVID-19. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ενεργοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης σε πολλές τοποθεσίες. Η ικανότητά μας να αποστέλλουμε απευθείας από τις εγκαταστάσεις μας σε σημεία χρήσης μειώνει τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και επιτρέπει ολοκληρωμένη, στενή επίβλεψη και έλεγχο.

Ελπίζω ότι αυτές οι λεπτομέρειες ανακουφίζουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή και τη διανομή του εμβολίου COVID-19 και απαντούν σε μερικές από τις ερωτήσεις που συχνά ρωτάμε και οι συνάδελφοί μου. Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μάχη μας ενάντια στο COVID-19.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 23 Σεπ 2022 | 07:28

Κορονοϊός: Πάνω από 35.000 ραντεβού για τα νέα εμβόλια κατά της Όμικρον - Ποιοι πρέπει να σπεύσουν

Τα νέα εμβόλια αυξάνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές Ο1, Ο2, Ο2,7 και Ο5 του κορονοϊού.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 22 Σεπ 2022 | 10:41

Long Covid: Ασθενείς εμφανίζουν αυτοάνοσα έναν χρόνο μετά την αρχική νόσηση

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα δείγματα αίματος από ασθενείς με μακρά Covid-19, που πάσχουν ακόμη από κόπωση και δύσπνοια ένα έτος μετά την αρχική λοίμωξη, εμφανίζουν εμφανή ίχνη αυτοάνοσης νόσου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΓΡΙΠΗΣ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 22 Σεπ 2022 | 09:59

Η Λινού αποκάλυψε περιστατικό που το τεστ έδειχνε γρίπη αλλά ήταν κορονοϊός [βίντεο]

Νέα έξαρση παρατηρείται στα κρούσματα του κορονοϊού - Λάθος ότι δεν είχαμε καθόλου μέτρα για ένα μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 22 Σεπ 2022 | 07:25

Στέλιος Λουκίδης στο TheTOC: Οι τρεις λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνη έξαρση της γρίπης

"Εάν εξασθενήσει ο κορονοϊός θα είναι πιο εύκολο για την εποχική γρίπη να επικρατήσει", λέει ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 21 Σεπ 2022 | 13:05

Παγώνη: Ο κόσμος να εμβολιαστεί και για γρίπη - Δύσκολος ο χειμώνας χωρίς αντισώματα [βίντεο]

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη συμβούλευσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη, καθώς ο χειμώνας θα είναι δύσκολος χωρίς αντισώματα.

«Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ» 21 Σεπ 2022 | 08:21

Κάλεσμα του ΕΟΦ στα ευρωπαϊκά κράτη να προετοιμαστούν για το φθινοπωρινό κύμα του κορονοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο φθινοπωρινό κύμα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 21 Σεπ 2022 | 07:35

Γιατί ανέβηκαν ξαφνικά τα κρούσματα κορονοϊού και οι εισαγωγές- Καμπανάκι ειδικών για το επόμενο κύμα της πανδημίας

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών, γεγονός που συνδέεται με το άνοιγμα των σχολείων.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΤΩΣΗ 20 Σεπ 2022 | 20:35

Κορονοϊός: Γάλλοι επιδημιολόγοι δεν αποκλείουν και όγδοο κύμα της πανδημίας - Σε άνοδο οι δείκτες

Σε άνοδο οι νοσηλείες και τα κρούσματα στη Γαλλία - Δεν ισχύει το ίδιο για τους θανάτους.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 20 Σεπ 2022 | 16:51

Κορονοϊός: Ακόμη 10.446 νέα κρούσματα στην Αττική - 4.585 νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη

Στα 10.446 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική αυτή την εβδομάδα, ενώ ακόμη 4.585 νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 20 Σεπ 2022 | 15:48

Κορονοϊός: 36.146 κρούσματα σε μία εβδομάδα - Μειώθηκαν στους 111 οι θάνατοι και στους 82 οι διασωληνωμένοι

Πού οφείλεται η άνοδος στα κρούσματα - Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων - Δύο νέες λοιμώξεις της Κένταυρος

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 20 Σεπ 2022 | 07:28

Συναγερμός για τη γρίπη: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός - Ανησυχία για το επικίνδυνο "κοκτέιλ" με κορονοϊό

"Φέτος το χειμώνα η συνάντηση κορονοϊού και γρίπης θα είναι μεγαλειώδης", ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΙΟΥΛΑ 19 Σεπ 2022 | 15:45

"Συναγερμός" από καθηγήτρια μικροβιολογίας του ΑΠΘ: "Μεγαλειώδης" η συνάντηση κορονοϊού - γρίπης τον χειμώνα

"Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε μια "μικροεπιδημία γρίπης" τους καλοκαιρινούς μήνες", σύμφωνα με την καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΑΠΘ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας, Γεωργία Γκιούλα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ 19 Σεπ 2022 | 10:12

Η σχέση της πανδημίας με αυξημένα περιστατικά πρόωρης εφηβείας στα κορίτσια

Γερμανοί επιστήμονες πιστεύουν πως η πανδημία σχετίζεται με τα αυξημένα περιστατικά πρόωρης εφηβείας στα κορίτσια.