Μπουρλάς: Πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια της Pfizer σε όλο τον κόσμο- "Πύργος Ελέγχου" θα ελέγχει τη διαδικασία

Λεπτομέρειες για την παγκόσμια αλυσίδα διανομής των εμβολίων δίνει σε ανοικτή επιστολή ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
aeroplano

Την παγκόσμια αλυσίδα διανομής των εμβολίων της Pfizer εξηγεί σε ανοικτή επιστολή ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά.

Ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer απαντά στα ερωτήματα που δέχεται καθημερινά, όπως ο ίδιος λέει, "σχετικά με τη διαδικασία, την εφοδιασμό, την αποθήκευση και όλα τα ενδιάμεσα".

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μάχη μας ενάντια στο COVID-19", τονίζει ο CEO της Pfizer.

Μπουρλάς: Πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια της Pfizer σε όλο τον κόσμο- "Πύργος Ελέγχου" θα ελέγχει τη διαδικασία

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του ΑΛβέρτου Μπουρλά:

"Κάθε μέρα, με ρωτάνε πώς η Pfizer και οι συνεργάτες μας στην BioNTech θα διανείμουμε το εμβόλιο COVID-19 μας τώρα που έχει αρχίσει να εγκρίνεται από ρυθμιστικές αρχές σε διαφορετικές χώρες. Οι άνθρωποι έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία, την εφοδιαστική αποθήκευσης και όλα τα ενδιάμεσα. Ωστόσο, η υποκείμενη ερώτηση είναι πάντα η ίδια: Πώς θα διασφαλίσουν η Pfizer και η BioNTech την ομαλή διανομή του εμβολίου μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 70 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και αυτός ο αριθμός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Με την πανδημία να μαίνεται ακόμα, το εμβόλιο μας θα έχει μεγάλη ζήτηση και, μετά από έγκριση, θα χρησιμοποιηθεί γρήγορα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ιού. Αναγνωρίζοντας αυτόν τον επείγοντα χαρακτήρα, σχεδιάζουμε τη διανομή για μήνες και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο, έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε το εμβόλιο στον κόσμο όσο πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και δίκαια γίνεται.

Είναι σημαντικό το κοινό να καταλάβει ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με το πώς το κάνουμε αυτό να συμβεί.

1. Έχουμε πρωτοποριακές λύσεις στις απαιτήσεις διανομής και αποθήκευσης

Τους τελευταίους μήνες μόνο, η Pfizer έχει αναπτύξει πρωτοποριακές λύσεις συσκευασίας και αποθήκευσης για να καλύψει τις ανάγκες των ποικίλων τοποθεσιών που θα διανέμουν το εμβόλιο - είτε βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε αγροτικές πόλεις. Οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ειδικά σχεδιασμένα, ελεγχόμενα στη θερμοκρασία εμπορευματοκιβώτια (τα οποία ονομάζουμε "φορτωτές"), τα οποία περιέχουν ιχνηλάτες θερμοκρασίας GPS για συνεχή παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να διατηρήσουν τις απαιτούμενες συνθήκες θερμοκρασίας για έως και 10 ημέρες ανοιγμένα.

1

Θα έχουμε έναν πύργο ελέγχου Pfizer 24/7 που θα παρακολουθεί και θα παρακολουθεί όλες τις αποστολές για να διασφαλίζει ότι κάθε αποστολή φτάνει εκεί που πρέπει να πάει τη σωστή στιγμή και στη σωστή θερμοκρασία και να αναλάβουμε δράση εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μόλις ανοίξουν, οι φορτωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσωρινή αποθήκευση για έως και 30 ημέρες, εάν οι μονάδες γεμίζουν με πάγο κάθε πέντε ημέρες - καθιστώντας τους έτσι αποτελεσματικούς προσωρινούς καταψύκτες. Επιπλέον, τα φιαλίδια που περιέχουν το εμβόλιο μας μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου / 35 - 46 βαθμούς Φαρενάιτ) για πέντε ημέρες μόλις βγουν από τους φορτωτές. Αυτοί οι εξειδικευμένοι φορτωτές έχουν περίπου το μέγεθος και μοιάζουν με βαλίτσα μεταφοράς, μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα παγκοσμίως.

1

2. Οι μέθοδοι διανομής μας είναι πρακτικές, αξιόπιστες και αποδεδειγμένες

Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, έχουμε επενδύσει στην κατασκευή και την τελειοποίηση της απαραίτητης υποδομής για να διασφαλίσουμε την ασφαλή διανομή του εμβολίου μας. Στον πυρήνα της, η προσέγγιση διανομής περιλαμβάνει την αποστολή του εμβολίου μας απευθείας στα σημεία όταν τα χρειάζονται και όχι μια μέρα νωρίτερα. Τα εμβόλια θα αποσταλούν αεροπορικώς από μεγάλους κόμβους μιας χώρας ή περιοχής και στη συνέχεια θα μεταφερθούν από το έδαφος στις περιοχές. Στις ΗΠΑ, αναμένουμε να πάρουμε το εμβόλιο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής μας σε οποιοδήποτε σημείο εμβολιασμού εντός δύο ημερών. Γνωρίζουμε ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί επειδή σε όλη τη μελέτη της Φάσης 3, παραδώσαμε με επιτυχία το εμβόλιό μας σε περισσότερα από 44.000 άτομα σε 150 περιοχές κλινικών δοκιμών σε 6 χώρες και σε 39 πολιτείες των ΗΠΑ.

3. Χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία της Pfizer από την αρχή έως το τέλος

Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις προκλήσεις παραγωγής και διανομής που είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, για παράδειγμα, η Pfizer παρήγαγε το 90 τοις εκατό της πενικιλίνης που στάλθηκε στα συμμαχικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή. Σήμερα, η Pfizer παράγει και διανέμει ετησίως περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε περισσότερες από 165 χώρες σε όλο τον κόσμο.

1

Το επιτυχημένο ιστορικό μας 171 ετών μας δίνει τεράστια εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, παραγωγή και παράδοση μεγάλων ποσοτήτων του εμβολίου COVID-19. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ενεργοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης σε πολλές τοποθεσίες. Η ικανότητά μας να αποστέλλουμε απευθείας από τις εγκαταστάσεις μας σε σημεία χρήσης μειώνει τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και επιτρέπει ολοκληρωμένη, στενή επίβλεψη και έλεγχο.

Ελπίζω ότι αυτές οι λεπτομέρειες ανακουφίζουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή και τη διανομή του εμβολίου COVID-19 και απαντούν σε μερικές από τις ερωτήσεις που συχνά ρωτάμε και οι συνάδελφοί μου. Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μάχη μας ενάντια στο COVID-19.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 18 Ιαν 2021 | 18:47

"Καμπανάκι" Παγώνη: Με αυτούς τους ρυθμούς στους εμβολιασμούς δε θα έχουμε ανοσία τον Ιούνιο

Δεν έχουν γίνει όσοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό θα θέλαμε υποστηρίζει η Ματίνα Παγώνη

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ 18 Ιαν 2021 | 18:44

Θεοδωρίδου για θανάτους στη Νορβηγία: Δεν υπάρχει συσχέτιση με τα εμβόλια κορονοϊού - Στους 33 οι νεκροί

Οι αρχικές αναφορές από τη Νορβηγία προκάλεσαν ανησυχία καθώς ο κόσμος αναζητά πρώιμα σημάδια πιθανών παρενεργειών από τα εμβόλια.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Ιαν 2021 | 18:01

Κορονοϊός: Έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για εμβόλιο - Σε ποια νησιά θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι ταυτόχρονα

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες στη χώρα - Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Ιαν 2021 | 17:56

Κορονοϊός: 138 νέα κρούσματα στην Αττική - Στο "επίκεντρο" και ο Πειραιάς - Ο χάρτης της διασποράς

Η Αττική κατέγραψε 137 κρούσματα κορονοϊού με τα περισσότερα να εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα και στον Πειραιά. Μόλις 35 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιαν 2021 | 17:39

Κορονοϊός: 320 νέα κρούσματα σήμερα - 19 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Σήμερα Δευτέρα 18/01 τα νέα κρούσματα είναι 320, οι θάνατοι 19 και οι διασωληνωμένοι 322 - Η κατάσταση όπως φαίνεται αποσυμφορείται

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 17:01

Συγκίνηση: Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο τους, μάζεψαν χρήματα για αναπνευστήρες, στολές και μόνιτορ για τις ΜΕΘ

Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο του Γιάννη Σταματίου που πέθανε από κορονοϊό, μάζεψαν χρήματα για να ενισχύσουν τις ΜΕΘ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 16:01

Κοντοζαμάνης: Θα γίνονται έξι αντί για πέντε εμβόλια για τον κορονοϊό ανά φιαλίδιο της Pfizer - Με τη χρήση ειδικής σύριγγας

Από κάθε φιαλίδιο της Pfizer θα γίνονται έξι εμβόλια και όχι πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ 18 Ιαν 2021 | 15:39

Γυμνάσια και Λύκεια: Στόχος να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου- Θα κριθεί τις επόμενες 10 ημέρες από τα κρούσματα

Το πώς θα κινηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα κρίνει και το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 18 Ιαν 2021 | 14:22

Καμπανάκι ΠΟΥ για τη διανομή των εμβολίων για τον κορονοϊό: Μοιράστε πιο δίκαια τις δόσεις

Είμαστε στο χείλος μιας "καταστροφικής ηθικής αποτυχίας" αναφέρει ο ΠΟΥ για το θέμα της διανομής των εμβολίων για τον κορονοϊό

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 46 ΠΟΛΙΤΕΣ 18 Ιαν 2021 | 13:53

Κορονοϊός: Οι 85χρονοι αψήφησαν το χιόνι- Εμβολιάστηκε το 95% όσων είχαν κλείσει ραντεβού

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3.777 πολίτες είχαν επιβεβαιώσει το ραντεβού τους για το Σάββατο, εκ των οποίων προσήλθαν οι 3.585, ποσοστό που αγγίζει το 95%.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:25

Κορονοϊός: Η Βρετανία εμβολιάζει 140 ανθρώπους το λεπτό- Πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασθέντες

Αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών για τον κορονοϊό στη Βρετανία

ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ 18 Ιαν 2021 | 13:08

Κορονοϊός- Επιτροπή εμβολιασμού: Όσοι νοσήσαν μπορούν να περιμένουν ως και 90 ημέρες για να εμβολιαστούν

Η επιτροπή εμβολιασμού ενημερώνει πως όσοι ασθένησαν με κορονοϊό μπορούν,. εάν θέλουν, να περιμένουν ως και 90 ημέρες πριν κάνουν το εμβόλιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:03

Κορονοϊός: Περισσότεροι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι σε μέρη που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι ακολουθούν τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κορονοϊού.