X

Ανοικτή επιστολή προσφύγων στη Μέρκελ για τη βία στην Κολωνία

Τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ και το Μυλχάιμ στο Ρουρ απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην Μέρκελ εκφράζοντας αποτροπιασμό για τις επιθέσεις στην Κολωνία

Γράφει: TheToc team

Τρεις Σύροι και ένας Πακιστανός σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη και τη Φρανκφούρτη.

Στην επιστολή τους οι τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ γράφουν πως «και για μας η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι ένα απαραβίαστο δικαίωμα ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα. Για εμάς είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας υποδοχής». Αναφέρουν ακόμα ότι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις βόμβες, τις πολιτικές διώξεις και τις σεξουαλικές επιθέσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους είμαστε στην Γερμανία και βρήκαμε εδώ προστασία» γράφουν.

Οι συγγραφείς της επιστολής προς την Γερμανίδα καγκελάριο αναφέρουν πως πολλοί πρόσφυγες είναι μουσουλμάνοι και άλλοι χριστιανοί και μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους αδελφούς και τις αδελφές τους στη Γερμανία. «Τασσόμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας και της τιμής των γυναικών έτσι όπως το Κοράνι και η Βίβλος το επιτάσσουν». Δηλώνουν ακόμα πρόθυμοι «να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα με αυτά της Κολωνίας».

Πηγή: http://www.dw.com/