X

Άντι Κάρολ: "Αυτός είναι ο άνδρας που με κακοποίησε σεξουαλικά" - Η εφιαλτική νύχτα στο σπίτι του με τον γνωστό χορογράφο

Ο Άντι Κάρολ επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Κέβιν Άνταμς, που είχε γίνει γνωστός μέσα από το σόου του BBC "Fame Academy".

Γράφει: TheToc team

Ο πρώην διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής Άντι Κάρολ επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Κέβιν Άνταμς, χορογράφο και καθηγητή χορού που είχε γίνει γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό σόου του BBC "Fame Academy".

Ο Άνταμς είχε καταδικαστεί το 2023 από το δικαστήριο του Τσέλμσφορντ για τη σεξουαλική επίθεση και είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ο Κάρολ, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική επίθεση χωρίς να κατονομάζει τον δράστη, αποφάσισε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του όταν πληροφορήθηκε ότι το όνομα του Άνταμς περιλαμβάνεται πλέον σε δημόσια προσβάσιμα δικαστικά έγγραφα.

Διαβάστε Επίσης

"Τώρα που ο Κέβιν Άνταμς κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα ως ο άνθρωπος που με κακοποίησε, μπορώ να το επιβεβαιώσω", δήλωσε ο Κάρολ στη Sun on Sunday.

"Ελπίζω ότι τώρα μπορώ επιτέλους να αρχίσω να αφήνω πίσω μου αυτό το κεφάλαιο. Ζητώ μόνο από τον κόσμο να μη δημοσιεύει συνεχώς φωτογραφίες του ανθρώπου που με κακοποίησε δίπλα σε δικές μου. Δεν θέλω να βλέπω συνεχώς το πρόσωπό του ή να μου τον θυμίζουν κάθε φορά που γίνεται αναφορά σε αυτή την ιστορία. Είμαι έτοιμος να προχωρήσω. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες στη ζωή μου και στους ανθρώπους που αγαπώ", πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Η σεξουαλική επίθεση στο σπίτι του Κάρολ

Η σεξουαλική επίθεση σημειώθηκε το 2019 στο σπίτι του Κάρολ, την περίοδο που ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν για δεύτερη φορά στη Νιούκαστλ. Στην αυτοβιογραφία του, "Owning It", ο 37χρονος πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας περιγράφει αναλυτικά όσα συνέβησαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του δράστη.

Όπως γράφει, ο άνδρας επικοινωνούσε συχνά μαζί του και με την τότε σύντροφό του, τους καλούσε να βγουν μαζί του και του αγόραζε ακόμη και ρούχα. Ο Κάρολ αναφέρει ότι είχε αρχίσει να αισθάνεται πως το ενδιαφέρον του προς εκείνον δεν ήταν απλώς φιλικό.

Ένα βράδυ, ενώ ο Κάρολ επέστρεφε στο σπίτι του μετά από αγώνα, ο Άνταμς επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να πάει στο σπίτι του για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα πυγμαχίας. Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο ποδοσφαιριστής, ο άνδρας άρχισε να ετοιμάζει ποτά στην κουζίνα, ενώ κάποια στιγμή ο ίδιος αισθάνθηκε ζάλη.

"Άρχισα να νιώθω ζαλισμένος και σκέφτηκα μήπως είχε βάλει κάτι στο ποτό μου", γράφει. Ο Κάρολ αποφάσισε να πάει για ύπνο και προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί, ωστόσο εκείνος του είπε ότι θα κοιμόταν στο δωμάτιο των επισκεπτών.

"Ξύπνησα και ήταν κάτω από το πάπλωμα"

Ο πρώην διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής περιγράφει ότι ξύπνησε και αντιλήφθηκε πως δεχόταν σεξουαλική επίθεση. "Κοιμάμαι γυμνός και όταν ξύπνησα αυτός ο άνδρας ήταν κάτω από το πάπλωμα", αναφέρει στην αυτοβιογραφία του. Ο Κάρολ αντέδρασε χτυπώντας τον και απαιτώντας να φύγει από το σπίτι. Όπως περιγράφει, τον χτύπησε δυνατά, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια τον έσυρε έξω από το σπίτι, στην είσοδο, κλείδωσε την πόρτα και κάλεσε την αστυνομία και την νταντά. "Τότε ξαφνικά σκέφτηκα: "Κι αν τον έχω σκοτώσει;"", γράφει.

Ο Άνταμς ανέκτησε τις αισθήσεις του λίγο πριν φτάσει η αστυνομία και, σύμφωνα με τον Κάρολ, υποστήριξε αμέσως στους αστυνομικούς ότι ο ποδοσφαιριστής τον είχε χτυπήσει χωρίς λόγο.

Ο Άνταμς υποστήριξε ότι ήταν ο ίδιος το θύμα

Σύμφωνα με τη Sun, ο Κέβιν Άνταμς προσπάθησε στη συνέχεια να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα, ισχυρισμός που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Τον Σεπτέμβριο του 2023 κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση από το δικαστήριο του Τσέλμσφορντ και δύο μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών. Παράλληλα, το όνομά του εντάχθηκε στο μητρώο δραστών σεξουαλικών αδικημάτων για δέκα χρόνια, ενώ του απαγορεύτηκε να επισκέπτεται το χωριό όπου ζούσε ο Κάρολ.

Η δικαστής Μέρι Λόραμ ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντί του κατά την ανακοίνωση της ποινής. Όπως του είπε, είχε κατασκευάσει "μια κυριολεκτικά απίστευτη ιστορία", στην οποία παρουσίαζε τον εαυτό του ως θύμα. Η δικαστής σημείωσε ακόμη ότι ο Άνταμς είχε φτάσει στο σημείο να πιστεύει ο ίδιος τα ψέματά του και έκρινε ότι δεν υπήρχε ρεαλιστική προοπτική αποκατάστασής του.

"Επηρέασε κάθε πτυχή της ζωής μου"

Ο Κάρολ αποκαλύπτει επίσης ότι χρειάστηκε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για όσα είχε υποστεί, περιγράφοντας τη διαδικασία ως "ταπεινωτική και φρικτή". Στην αυτοβιογραφία του εξηγεί ότι για μεγάλο διάστημα δίσταζε ακόμη και να συμπεριλάβει την επίθεση στο βιβλίο του. "Μου συνέβη κάτι πριν από μερικά χρόνια που ήταν τόσο τραυματικό, ώστε αποφάσισα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να το συμπεριλάβω σε αυτό το βιβλίο. Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση. Το είπα. Είναι τρομακτικό ακόμη και να το σκέφτομαι και μέχρι τώρα το γνώριζαν μόνο λίγοι άνθρωποι", γράφει.

Όπως αναφέρει, συζήτησε επί μακρόν με τη σημερινή σύντροφό του, Λου Τίσντεϊλ, εάν θα έπρεπε να μιλήσει δημόσια για όσα συνέβησαν. "Είναι τρομακτικό να μιλάω γι' αυτό, αλλά με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο όσο και όλα τα καλά πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Και αν το γεγονός ότι μιλάω γι' αυτό βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο, τότε άξιζε τον κόπο", σημειώνει.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής περιγράφει ότι το τραύμα επηρέασε βαθιά την καθημερινότητα και την καριέρα του. "Αυτό που μου συνέβη επηρέασε κάθε πτυχή της ζωής μου. Το σκεφτόμουν καθημερινά και δυσκολευόμουν να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο, ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Το τραύμα από αυτό που μου συνέβη δεν έχει φύγει", αναφέρει.

Ποιος είναι ο Κέβιν Άνταμς

Ο Κέβιν Άνταμς, σήμερα 59 ετών, είχε γίνει γνωστός στο βρετανικό κοινό από τη συμμετοχή του στο "Fame Academy" του BBC1 το 2002, όπου εργαζόταν ως καθηγητής χορού, χορογράφος και γυμναστής των διαγωνιζομένων. Είχε επίσης εμφανιστεί στο "Strictly: It Takes Two" το 2021. Πριν από την καταδίκη του διατηρούσε την Kevin Adams Academy, σχολή χορού για παιδιά στο Χάρλοου του Έσεξ, η οποία, σύμφωνα με τη Sun, φαίνεται ότι σταμάτησε να λειτουργεί το 2022.

Η σχολή είχε λάβει χρηματοδότηση από το Prince's Trust, ενώ στην ιστοσελίδα της είχε δημοσιευτεί και φωτογραφία του Άνταμς με τον σημερινό βασιλιά Κάρολο. Οι λεπτομέρειες της καταδίκης του δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ευρέως το 2023 και ο Άνταμς συνέχισε για ένα διάστημα να διατηρεί παρουσία στα social media.

Ο Άντι Κάρολ, ο οποίος έχει αγωνιστεί εννέα φορές με την εθνική Αγγλίας και στο παρελθόν φόρεσε μεταξύ άλλων τις φανέλες της Νιούκαστλ και της Λίβερπουλ, αγωνίζεται σήμερα στην Dagenham & Redbridge.

Διαβάστε Επίσης