Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην πρόσκληση του ΟΗΕ προς το Ιράν

Μόνο υπό προϋποθέσεις θα δεχτούν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή του Ιράν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία. Αντίδραση της Ουάσιγκτον στη πρόσκληση του ΟΗΕ να λάβει μέρος στις συνομιλίες.

antidroun-oi-ipa-stin-prosklisi-tou-oie-pros-to-iran
SHARE THIS
0
SHARES

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ουάσιγκτον θα δεχτεί τη συμμετοχή της Τεχεράνης στις ειρηνευτικές για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιανουαρίου στην Ελβετία, μόνο -εάν και εφόσον- το καθεστώς του Ιράν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στη συμφωνία του 2012 που υιοθέτησε μια μεταβατική κυβέρνηση για τη Συρία.

«Εάν το Ιράν δεν αποδεχτεί πλήρως και δημοσίως το ανακοινωθέν της Γενεύης, η πρόσκληση πρέπει να ακυρωθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επί μακρόν επιμένουν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να συμμετάσχει στις συνομιλίες στην Ελβετία, στις 22 του Ιανουαρίου, μέχρι να δηλώσει την υποστήριξή του στη συμφωνία του Ιουνίου του 2012 για την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, θα είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Μοντρέ της Ελβετίας με στόχο να τερματισθεί ο πολύχρονος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook