Αντίποινα από το Μεξικό στους δασμούς του Τραμπ

Το πέσο του Μεξικού έπεσε στο πιο αδύναμο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017

antipoina-apo-to-meksiko-stous-dasmous-tou-tramp
SHARE THIS
0
SHARES

To  Μεξικό απαντά στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, επιβάλλοντας αντίποινα στοχεύοντας στον χάλυβα και σε ευαίσθητα γεωργικά προϊόντα από χοιρινό κρέας μέχρι bourbon.

Το πέσο του Μεξικού έπεσε στο πιο αδύναμο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017, προκαλώντας απώλειες μεταξύ των κυριότερων νομισμάτων λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο γειτόνων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Ludlow, δήλωσε την Τρίτη ότι η Trump εξετάζει τη μετατόπιση της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) μεταβαίνοντας σε ξεχωριστές συνομιλίες με τον Καναδά και το Μεξικό .

Από την Τρίτη, το Μεξικό θα επιβάλει δασμούς 15% έως 25%  σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού σε ένα κατάλογο προϊόντων που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο κατάλογος περιελάμβανε  20 τοις εκατό για  χοιρινό μήλα πατάτες και 20 με 25 τοις εκατό δασμούς σε τύπους τυριών και μπέρμπον. 

Το υπουργείο οικονομίας του Μεξικού δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει διαδικασία επίλυσης διαφορών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με τα τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, προσχωρώντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιδιώξει τη συμμετοχή του ΠΟΕ στα νέα μέτρα.

πηγή Reuters

φωτό Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook