Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη Ρουμανία και πιστεύεται ότι κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ.
Τα αδέρφια, που συνελήφθησαν στη Ρουμανία πριν από τρία χρόνια, έφυγαν από τη χώρα μετά τις 5 π.μ. τοπική ώρα σήμερα το πρωί με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο της Μπανιάσα, δήλωσαν πηγές στο BBC.
Τα αδέλφια, που είναι πολίτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορούνται στη Ρουμανία για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την εκμετάλλευση γυναικών. Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι νομικές διαδικασίες, πρόκειται να εκδοθούν στη Βρετανία, όπου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό και trafficking.
Τα αδέλφια αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Πρόσφατα σταμάτησαν να είναι σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού, αλλά δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η υπόθεση των αδελφών Τέιτ τέθηκε για πρώτη φορά από Αμερικανούς αξιωματούχους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη ρουμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Έπειτα, δόθηκε συνέχεια από τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, όταν συναντήθηκε με τον Ρουμάνο υπουργό Εξωτερικών στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με επίγνωση του θέματος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr