Απεργία πιλότων καθηλώνει τη Λουφτχάνσα

Ακυρώθηκαν 3.800 πτήσεις – Δεκάδες εκατομμύρια το κόστος για την εταιρεία – Ανυποχώρητοι οι πιλότοι απεργούν ως την Παρασκευή

|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι πιλότοι λένε ότι κανείς δεν πρέπει να τους υποχρεώνει να πετάνε στα 65

Καθηλωμένος στα αεροδρόμια της Γερμανίας είναι ο αεροπορικός στόλος της Λουφτχάνσα καθώς οι πιλότοι απεργούν για τρεις ημέρες. Το κόστος για την εταιρεία υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ καθώς περισσότερες από 3800 πτήσεις ακυρώθηκαν και περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες δεν θα ταξιδέψουν με τη Λουφτχάνσα.

 

Η απεργία είναι η μεγαλύτερη που έχουν κάνει ποτέ οι πιλότοι οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η κατάργηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης τους.

 

Οι πιλότοι μπορούσαν να πάρουν το 60% της σύνταξης τους αν αποχωρούσαν πριν από το όριο ηλικίας, το οποίο όμως αυξήθηκε στην Ευρώπη στα 65 έτη.

 

Οι 5400 πιλότοι λένε ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν μέχρι ποια ηλικία θα πετάνε και ότι κανείς δεν πρέπει να τους υποχρεώνει να πετάνε στα 65. Στα πλακάτ τους γράφουν χαρακτηριστικά «Οι πιλότοι αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ακρίδες (η εταιρεία) παίρνουν τα κέρδη».

 

Πηγή – φωτογραφίες:Reuters

βίντεο: you tube/ AssociatedPress

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook