Απέτυχαν οι έρευνες του υποβρύχιου ρομπότ

Η πρώτη αποστολή του βαθυσκάφους για τον εντοπισμό του Boeing ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο - Εφτασε τα 4.500 μέτρα και το σύστημα ασφαλείας το ανέβασε αυτόματα στην επιφάνεια

apetuxan-oi-ereunes-tou-upobruxiou-rompot
SHARE THIS
0
SHARES

Το πάρα πολύ μεγάλο βάθος των νερών του Ινδικού Ωκεανού, ανάγκασε το ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος που έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών του Boeing 777 της Malaysia Airlines, να διακόψει το υποθαλάσσιο ταξίδι του, κάνοντας έρευνα μόνο έξι ωρών, αντί των προγραμματισμένων 16 ωρών, όπως ανακοίνωσαν ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.

Το πάρα πολύ μεγάλο βάθος του Ινδικού Ωκεανού, ανάγκασε το ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος να διακόψει το υποθαλάσσιο ταξίδι του, κάνοντας έρευνα μόνο 6 ωρών, αντί για 16 ώρες

Το αυτόνομο βαθυσκάφος Bluefin-21 που είναι εξοπλισμένο με υπερευαίσθητο σόναρ ποντίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, το οποίο και διευθύνει τις έρευνας για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

«Μετά από περίπου έξι ώρες της αποστολής το Bluefin-21 έφτασε στο όριο του βάθους (4.500 μέτρα) και αναδύθηκε στην επιφάνεια» ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Ερευνών. «Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ωρών ανακτώνται και αναλύονται» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Η δεύτερη αποστολή του ειδικού βαθυσκάφους θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν ο καιρός το επιτρέψει, ανέφερε επίσης το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Ερευνών.

Το Bluefin-21 είναι βαθυσκάφος με σχήμα τορπίλης έχει μήκος 4.93 μέτρα και διαθέτει υπερσύγχρονο σόναρ. Η περιοχή όπου το αυστραλιανό πλοίο η Ocean Shield ερευνά το βυθό του ωκεανού έχει εμβαδόν σαράντα τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται ακριβώς 2.312 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ.

Εν τω μεταξύ ερευνάται η πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε σε απόσταση 5.500 μ. (3,4 μίλια) από την περιοχή που είχαν καταγραφεί για τελευταία φορά ηχητικά σήματα που ίσως αντιστοιχούσαν σε αυτά των μαύρων κουτιών του Boeing 777.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook