Απίστευτο: Η Γερμανία πληρώνει ακόμη συνεργάτες των ναζί σε Βέλγιο - Αγγλία

Πρόκειται για πολίτες που υποσχέθηκαν πίστη και υπακοή στον Χίτλερ μετά την κατάληψη του Βελγίου από τη Γερμανία και υπηρέτησαν στα SS.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στο βελγικό κοινοβούλιο, δεκάδες συνεργάτες των ναζί σε Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν εδώ και δεκαετίες να πληρώνονται κρυφά από τη Γερμανία. 

Ο αριθμός των Βρετανών που λαμβάνουν αυτή την αμοιβή είναι άγνωστος ενώ οι Βέλγοι είναι περί τους 30, σύμφωνα με το έγγραφο. Τα ονόματά τους είναι γνωστά μόνο στους Γερμανούς πρέσβεις σε κάθε χώρα, που σημαίνει ότι οι πληρωμές είναι αφορολόγητες. 

Πρόκειται για πολίτες που υποσχέθηκαν πίστη και υπακοή στον Χίτλερ μετά την κατάληψη του Βελγίου από τη Γερμανία και υπηρέτησαν στα SS και πολλοί από αυτούς τελικά κρίθηκαν ένοχοι για συνεργασία με τους ναζι από τα βελγικά δικαστήρια.

«Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώην μέλη των SS λαμβάνουν επίσης συντάξεις απευθείας από τη Γερμανία, χωρίς οι πληρωμές είτε να κοινοποιούνται είτε να φορολογούνται από τις βρετανικές Αρχές», γράφουν οι Ολιβιέ Μεϊνγκέιν, Στέφαν Κρούσνιερ, Βερονίκ Καπράς και Ντάνιελ Σεσενέλ στην πρόταση που κατέθεσαν στο βελγικό κοινοβούλιο.

Τα ποσά κυμαίνονται από 435 έως 1.275 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το RTBF, που επισημαίνει ότι η Γερμανία πληρώνει 50 ευρώ το μήνα σε όσους απελάθηκαν ή υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία κατά τη διάρκεια του Πολέμου.