Απίστευτο! Ρωσικά τρολ κατά των εμβολιασμών μέσω Twitter

Διαδικτυακά ρομπότ και τρολ διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις μέσω του Twitter για τη ασφάλεια των εμβολίων, πριν και κατά την διάρκεια των αμερικανικών εκλογών

apisteuto-rwsika-trol-kata-twn-emboliasmwn-mesw-twitter
SHARE THIS
0
SHARES

Νέες αποκαλύψεις για την δράση των ρωσικών τρολ φέρνει στο φως επιστημονική έρευνα. Διαδικτυακά ρομπότ και τρολ διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις μέσω του Twitter για τη ασφάλεια των εμβολίων, πριν και κατά την διάρκεια των αμερικανικών εκλογών. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο George Washington κατά τη διάρκεια έρευνας που είχε στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας των εργαζομένων στην δημόσια υγεία μέσω των social media.

Η έρευνα αποκάλυψε αρκετούς λογαριασμούς, που πλέον γνωστό ότι ανήκουν στους ίδιους χρήστες που παρενέβησαν στις εκλογές των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές εξέτασαν ένα τυχαίο δείγμα 1,7 εκατομμυρίων tweets που συλλέχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2017.

Συνέκριναν τον ρυθμό με τον οποίο οι κανονικοί χρήστες τουίταραν για τα εμβόλια με το ρυθμό που το έκαναν τα τρολ. Εντόπισαν ότι τα τρολ τουίταραν περίπου 22 φορές πιο συχνά από τους συνηθισμένους χρήστες του Twitter.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI αρχείου

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook