Από το χαμένο Boeing της Malaysia τα συντρίμμια στη Μοζαμβίκη

Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ πριν από δύο χρόνια, ανήκουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στις ακτές της Μοζαμβίκης.

apo-to-xameno-boeing-tis-malaysia-ta-suntrimmia-sti-mozambiki
SHARE THIS
0
SHARES

Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ πριν από δύο χρόνια, ανήκουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στις ακτές της Μοζαμβίκης. Τα συντρίμμια βρέθηκαν τέλη Φεβρουαρίου στις ακτές της Μοζαμβίκης και πολλοί από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την εκτίμηση πως μάλλον προέρχονται από το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών και συγκεκριμένα της πτήσης ΜΗ370 που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Κουάλα Λουμπούρ προς Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

 
 

Αυστραλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των δύο κομματιών, πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχονται από το αεροσκάφος της MH370, όπως δήλωσε ο Αυστραλός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ντάρεν Τσέστερ.

Ομάδα Μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων που εξέτασε τα δύο ευρήματα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον Τσέστερ, ότι πράγματι προέρχονται από Μπόινγκ 777 των Malaysia Airlines. Ενα ακόμα κομμάτι εντοπίστηκε στο δυτικό Ινδικό Ωκεανό τον Ιούλιο του 2015, το οποίο ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι προέρχεται από τον χαμένο αεροσκάφος.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook