Αποκάλυψη-βόμβα: Από την Τουρκία προμηθεύεται το ISIS υλικά για σαρίν

Ολα τα απαραίτητα υλικά για παραγωγή αερίου σαρίν έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές και τα προμηθεύτηκαν από την Τουρκία με την ανοχή του υπουργού Δικαιοσύνης.

apokalupsi-bomba-apo-tin-tourkia-promitheuetai-to-isis-ulika-gia-sarin
SHARE THIS
0
SHARES

Ολα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή αερίου σαρίν έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές του ISIS και τα προμηθεύτηκαν από την Τουρκία με την ανοχή του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας. Την αποκάλυψη-βόμβα έκανε μιλώντας στο Russia Today, ο βουλευτής της τουρκικής αντιπολίτευσης Ερέν 'Ερντεμ επικαλούμενος μάλιστα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ αυτών ηχογραφημένες συνομιλίες τούρκων με μέλη του ISIS.

Ο Έρντεμ βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ισχυρίζεται ότι οι τρομοκράτες του ISIS στη Συρία έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή αερίου σαρίν, μέσω Τουρκίας. Ο 'Ερντεμ έκανε μάλιστα λόγο για συγκάλυψη κατηγορώντας την Άγκυρα ότι δεν διερευνά τις τουρκικές «οδούς» προμήθειας που χρησιμοποιούνται ώστε να αποκτήσουν οι τρομοκράτες αέρια σαρίν.

 

 

Το συγκεκριμένο νευροπαραλυτικό αέριο χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στην πόλη Γκούτα και αρκετές άλλες περιοχές κοντά στην Δαμασκό, τον Δεκέμβριο του 2013, με τη Δύση να κατηγορεί το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και την Ρωσία να υποστηρίζει ότι ήταν προβοκάτσια. Ο Ερντέμ παρουσίασε ένα αντίγραφο εγκληματικής υπόθεσης με αρ.2013/120 που είχε ανοίξει ο γενικός εισαγγελέας στα Άδανα. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ένας αριθμός τούρκων πολιτών συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με «αντιπροσωπεία» του ISIS για την αγοραπωλησία των υλικών ενώ σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες ένας μαχητής της αλ Κάιντα, ο Χαγιάμ Κασάπ, αγόρασε σαρίν.

 

«Yπάρχουν στοιχεία. Υλικά που χρησιμοποιούνται για χημικά όπλα μεταφέρονται στην Τουρκία και  συναρμολογούνται στην Συρία στα στρατόπεδα του ISIS που ήταν τότε γνωστός ως αλ Κάιντα του Ιράκ. Αυτά έχουν όλα καταγραφεί. Υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες  για το φορτίο που κατέγραψαν συνομιλίες του τύπου: «μην ανησυχείς για τα σύνορα, θα το φροντίσουμε εμείς, όπως και για την γραφειοκρατία». Με βάση τα στοιχεία οι αρχές στα Άδανα έκαναν τότε επιδρομές και συνέλαβαν 13 υπόπτους, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο η υπόθεση μια εβδομάδα αργότερα έκλεισε, και όλοι οι ύποπτοι πέρασαν τα τουρκο-συριακά σύνορα. «Τα φορτία πέρασαν. Γιατί κανείς δεν τους σταμάτησε. Γι’ αυτό ίσως χρησιμοποιήθηκε σαρίν, ως αποτέλεσμα » λέει ο 'Ερντεμ. υπογραμμίζοντας ότι όλα δείχνουν ανάμιξη της τουρκικής βιομηχανίας χημικών και συγκάλυψης, με την εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook