Αποκάλυψη: Οι συλληφθέντες τζιχαντιστές σχεδίαζαν νέο χτύπημα στο Παρίσι

"Αρκετά στοιχεία από την έρευνα έδειξαν ότι η ομάδα των τρομοκρατών είχε την πρόθεση να χτυπήσει και πάλι το Παρίσι, είπε στη δήλωσή του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας

apokalupsi-oi-sullifthentes-tzixantistes-sxediazan-neo-xtupima-sto-parisi
SHARE THIS
0
SHARES

Οι εγκέφαλοι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, όπου 32 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, σχεδίαζαν αρχικά να χτυπήσουν και πάλι το Παρίσι. 

Ωστόσο αποφάσισαν να δράσουν πιο κοντά στην εστία τους, καθώς οι βελγικές αρχές είχαν ξεκινήσει έναν κύκλο συλλήψεων βασικών υπόπτων, όπως ανέφερε το πρωί της Κυριακής η εισαγγελία της χώρας. 

"Αρκετά στοιχεία από την έρευνα έδειξαν ότι η ομάδα των τρομοκρατών είχε την πρόθεση να χτυπήσει και πάλι το Παρίσι, είπε στη δήλωσή της ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρόσθεσε: 

"Αιφνιδιασμένοι από την ταχύτητα της έρευνας, πήραν την απόφαση να χτυπήσουν τις Βρυξέλλες". 

Παράλληλα, εναντίον του Αμπρινί ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες «για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, για τρομοκρατικές δολοφονίες και απόπειρα τρομοκρατικών δολοφονιών».

Ο Αμπρινί, που κατεζητείτο από τον Νοέμβριο, συνελήφθη την Παρασκευή και τελικά ομολόγησε πως ήταν το τρίτο πρόσωπο που είχε καταγραφεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κι είχε απομακρυνθεί λίγο πριν το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook