Απόλυτη στήριξη στον Πούτιν απο τον 83χρονο Μιχ. Γκορμπατσόφ

Ο Πούτιν υποστηρίζει τα συμφέροντα της Ρωσίας καλύτερα απο οποιονδήποτε δηλώνει ο Μ. Γκορμπατσόφ. Αυτό σκοπεύει να πει και στην Μέρκελ.

apoluti-stiriksi-ston-poutin-apo-ton-83xrono-mix-gkormpatsof
SHARE THIS
0
SHARES

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πούτιν σήμερα υποστηρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τα συμφέροντα της Ρωσίας. Υπάρχουν βέβαια στην πολιτική του σημεία που επιδέχονται κριτική, αλλά δεν θέλω να την κάνω, ούτε θέλω άλλος να το κάνει» δηλώνει ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. 

Μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ενόψη της επίσκεψης του στο Βερολίνο για την 25ην επέτειο της πτώσης του Τείχους ο Γκορμπατσόφ ανέφερε πως στη συνάντηση πιου θα έχει με την Μέρκελ στο περιθώριο των εορτασμών θα υποστηρίξει την πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία και ως εκ τούτου τη θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση, ενώ θα καταγγείλει την αμερικανική «ανάμιξη».

«Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια, τους χρειάζεται ένα άλλο πρόσχημα που να τους επιτρέπει να έχουν παντού ανάμιξη. Καλό ή κακό, αυτό δεν τους ενδιαφέρει.

 

«Η Ρωσία δημιούργησε (μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης) νέες σχέσεις και νέες δομές συνεργασίας. Και όλα πήγαιναν καλύτερα αλλά αυτό δεν άρεσε σε όλο τον κόσμο στις ΗΠΑ», τόνισε ο Γκορμπατσόφ.

«Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια, τους χρειάζεται ένα άλλο πρόσχημα που να τους επιτρέπει να έχουν παντού ανάμιξη. Καλό ή κακό, αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπορούν να αναμιγνύονται», δήλωσε ο νομπελίστας Ειρήνης.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το πρόβλημα της Ουκρανίας δεν είναι παρά ένα πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αναμιγνύονται" στις υποθέσεις άλλων χωρών.

Οι πρώην σύμβουλοι του Γκορμπατσόφ εξέφρασαν πρόσφατα την απογοήτευσή τους απέναντι σε αυτό που θεωρούν "προδοσία" των Δυτικών, κυρίως λόγω της δέσμευσης που δεν τήρησαν να μη διευρύνουν το ΝΑΤΟ στις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Ο πρώην σοβιετικός ηγέτης έχει ασκήσει κατά το παρελθόν κριτική στον Πούτιν για αυταρχισμό, γραμμή την οποία τηρεί και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Νόβαγια Γκαζέτα», συνιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Γκορμπατσόφ.

Ο 83χρονος Γκορμπατσόφ συνέβαλε σημαντικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου υιοθετώντας ευρείες μεταρρυθμίσεις μετά την άνοδο του στην ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης το 1985. Στη Ρωσία κατηγορείται συχνά για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook