Αποζημιώθηκαν 1.380 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς

Άγνωστος ο αριθμός των ανηλίκων που έπεσαν θύματα παιδεραστών ιερέων - Σε εξέλιξη η έρευνα για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς σε βάθος χρόνου

apozimiwthikan-1380-thumata-seksoualikis-kakopoiisis-apo-iereis
SHARE THIS
0
SHARES

Η Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας έχει αποζημιώσει μέχρι στιγμής 1.380 ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, όπως δήλωσε ο επίσκοπος Τρεβήρων Στέφαν Άκερμαν σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Τετάρτη στη γαλλική εφημερίδα Λα Κρουά.

«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αποζημίωσης των θυμάτων από την οποία έχουν ήδη επωφεληθεί 1.380 άνθρωποι. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται μόνο στη Γερμανία και σε καμία άλλη κοινωνική ομάδα, σε κανέναν θεσμό», είπε ο Άκερμαν. Η Σύνοδος των Γερμανών Επισκόπων είχε αναθέσει στον Άκερμαν να ερευνήσει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς που αποκαλύφθηκε το 2010 και προκάλεσε σάλο διεθνώς.

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έπεσαν θύματα παιδεραστών ιερέων στη Γερμανία δεν είναι γνωστός. Η Εκκλησία προσέφερε 5.000 ευρώ σε καθένα από τα θύματα όμως ορισμένοι έκριναν ανεπαρκές αυτό το ποσό.

Τον περασμένο μήνα η Σύνοδος ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα που θα διαρκέσει τρεισήμισι χρόνια ώστε να ρίξει φως στο φαινόμενο αυτό. Σύμφωνα με τον Άκερμαν «θα μελετήσουμε σε βάθος τις ενέργειες των εγκληματιών και τη στάση των εκκλησιαστικών αρχών τις τελευταίες δεκαετίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook