
Δεκάχρονο παιδί χρειάστηκε 12 φιάλες με φαρμακευτικό σκέυασμα κατά του δηλητηρίου μετά το δάγκωμα αράχνης. Το παιδί είναι τυχερό που ζει, ενώ η ποσότητα του αντιοβόλου φαρμάκου που έλαβε είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας.
Ο Matthew Mitchell μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Gosford μετά το δάγκωμα του δηλητηριώδους εντόμου σε δάχτυλο τυ ποδιού του. Η αρσενική αράχνη είχε κρυφτεί σε ένα παπούτσι του.
Του δόθηκαν συνολικά 12 φιάλες αντιοβόλου, σύμφωνα με τον διευθυντή του αυστραλιανού πάρκου ερπετών, Tim Faulkner.
Μιλώντας σε διεθνές πρακτορείο ο διευθυντής δήλωσε "εντυπωσιασμένος" καθώς δεν είχε "δει ξανά κάτι τέτοιο".
Το αραχνοειδές πιάστηκε και τώρα αποτελεί μέρος του προγράμματος για την παρασκευή αντιοβόλων φαρμάκων.
Το 2016 μία αράχνη Latrodectus hasseltii, η οποία έχει υψηλές ποσότητες δηλητηρίου, σκότωσε έναν 22χρονο στο Σίδνει.

Η αράχνη που επιτέθηκε στο 10 χρονο είναι η αυστραλιανή funnel web θεωρείται άκρως επικίνδυνη και έχει προκαλέσει πολλές βλάβες σε ανθρώπους.

Φωτό: Shutterstock
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr