Αυτόπτης μάρτυρας για μακελάρη: «Σφύριζε συνθηματικά για καταφύγιο»

Ενας κάτοικος του Σούμπιρατς βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 22χρονο μακελάρη Γιουνς Αμπουγιακούμπ

autoptis-marturas-gia-makelari-sfurize-sunthimatika-gia-katafugio
SHARE THIS
0
SHARES

Ενας κάτοικος του Σούμπιρατς βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 22χρονο μακελάρη Γιουνς Αμπουγιακούμπ, που σκόρπισε τον θάνατο στην Καταλονία.

Οπως αποκαλύπτει η «El Pais» Αργεντίνος κάτοικος τα είπε σε γείτονα του και αυτός αμέσως κάλεσε τις αρχές και είπε πως ένας άγνωστος σφύριζε για να ζητήσει βοήθεια, όταν θέλησε να καταφύγει σε σπίτι που πριν ένα χρόνο ζούσαν Μαροκινοί που είχαν φύγει αιφνιδίως από την συγκεκριμένη οικία.

Ο Αγκουστίν Α. κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ειδοποιήσει για την παρουσία του υπόπτου στην πίσω αυλή του σπιτιού του Αργεντίνου γείτονα του. Η έκκληση του και τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο Αμπουγιακίμπ ζήτησε καταφύγιο ή βοήθεια στο σπίτι που θεωρούσε ότι κατοικούσαν συμπατριώτες του (ένα ζεύγος και η 3χρονη κόρη τους).

«Είναι μια απομονωμένη περιοχή», εξηγεί ο Αγκουστίν, ο οποίος ζει σε μία από τις πέντε ημιτελείς κατοικίες στην περιοχή όπου σκοτώθηκε ο Αμπουγιακούμπ.

Μέχρι πριν ένα χρόνο, σε ένα από αυτά τα σπίτια ζούσε μια τριμελής οικογένεια. «Εξαφανίστηκαν, δεν ξέρω τίποτα, γιατί κυρίως ο άνδρας δεν μιλούσε ποτέ σε κανέναν», λέει.

Ο Αργεντινός μάρτυρας αναφέρει πως περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άκουσε έναν νεαρό άνδρα να σφυρίζει στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Οταν κοίταξε από το παράθυρο, ο τζιχαντιστής «έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», αναστατωμένος που δεν βρήκε τον άνθρωπο που ζητούσε.

Οπως περιέγραψε ο Αργεντινός στον Αγκουστίν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ένα αγόρι με σκούρο παντελόνι, μπλε μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά με λευκή σόλα. Μάλιστα, ο γείτονας του είπε πως το αγόρι «φαινόταν μισομεθυσμένο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook