
Χαμός επικράτησε στο Γουέστμινστερ το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας ενός άνδρα που κινήθηκε προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και το άγγιξε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.
Πιο συγκεκριμένα, το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που περίμενε για να αποτίσει τα σέβη τους στην εκλιπούσα βασίλισσα. Όπως αναφέρει η dailymail, ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή όπου περίμεναν όλοι οι υπόλοιποι, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο.
Στιγμιότυπα από τη μετάδοση της επίσημης τελετής δείχνουν αξιωματικούς της ασφαλείας να καθηλώνουν τον ύποπτο στο έδαφος. "Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή", σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.
A man has been arrested in Westminster after rushing towards the Queen’s coffin & allegedly attempting to remove the royal standard. Photos show police restraining the man, who made it up the catafalque & touched the Queen’s coffin #Queen #QueenElizabeth #QueenElizabethII pic.twitter.com/uLbbtTAVf9
— Lesha No Whey (@ShellyLuvsLisa) September 17, 2022
Άνδρας επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο γυναίκες
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στη μεγάλη ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας.
Ένας φρουρός λιποθύμησε
Ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε τη περασμένη Πέμπτη στο Γουέστμινστερ, όταν ένας φρουρός λιποθύμησε και έπεσε από την εξέδρα, ενώ βρισκόταν ακίνητος στη θέση του, δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας από τους φρουρούς που στέκονταn δίπλα από το βασιλικό φέρετρο, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε με το πρόσωπο πάνω στο πέτρινο πάτωμα της τεράστιας αίθουσας.
Σημειώνεται ότι, το φέρετρο της Βασίλισσας, το οποίο έχει τοποθετηθεί σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που ονομάζεται catafalque, φυλάσσεται όλο το εικοσιτετράωρο από μονάδες του Sovereign’s Bodyguard, του Household Division ή του Yeoman Warders of the Tower of London.
Τη Δευτέρα η κηδεία
Το φέρετρο της Ελισάβετ θα βρίσκεται στο Westminster Hall στο Λονδίνο μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου το κοινό να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα μονάρχη.
Ωστόσο, σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα προσκυνήσουν το φέρετρό της τα οκτώ εγγόνια της - ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι - για 15 λεπτά το απόγευμα.

"Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα σταθεί με το κεφάλι σκυφτό στο πάνω μέρος του φέρετρου, ενώ ο δούκας του Σάσεξ προς το κάτω", είπε ο εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον, χθες Παρασκευή, χρησιμοποιώντας τους βασιλικούς τίτλους του Ουίλιαμ και του Χάρι. "Μετά από παράκληση του Βασιλιά, θα είναι και οι δύο με στολή", συμπλήρωσε.

Ο Ουίλιαμ θα πλαισιωθεί από τα ξαδέρφια του Ζάρα Τίνταλ και Πίτερ Φίλιπς, τα παιδιά της βασιλικής πριγκίπισσας, ενώ ο Χάρι θα είναι με τις κόρες του Δούκα της Υόρκης, τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.
Τα παιδιά του κόμη του Γουέσεξ, η Λαίδη Λουίζ και ο Βισκόμης Σέβερν, θα σταθούν κοντά στη μέση του φέρετρου της γιαγιάς τους.

Υπενθυμίζεται πως αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου οι πολίτες μπορούν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’: Η ουρά αναμονής μέχρι το Γουέστμινστερ Χολ, όπου θα βρίσκεται το φέρετρό της μέχρι τη Δευτέρα όταν θα γίνει η κηδεία της, είναι τεράστια.
Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ιδιαίτερα δημοφιλούς έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη Βρετανία. Η ουρά αναμονής προκειμένου οι πολίτες να προσκυνήσουν το φέρετρό της εκτεινόταν σε πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος του Τάμεση χθες Παρασκευή, με τη βρετανική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερες από 22 ώρες.
Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr