Βέλγιο: Αλγερινής καταγωγής ο δράστης με τη ματσέτα

Ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε χθες κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά του Βελγίου ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής.

belgio-algerinis-katagwgis-o-drastis-me-ti-matseta
SHARE THIS
0
SHARES

Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε χθες κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής, γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Ζούσε στο Βέλγιο από το 2012. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Κυριακή  έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα που κρατούσε και εκείνος μια ματσέτα στη Λιέγη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Η σύλληψη έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση που έκανε ο 33χρονος αλγερινής καταγωγής με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο δράστης εμπνεύστηκε ενδεχομένως την επίθεση από την τρομοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο 33χρονος φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις δύο γυναίκες αστυνομικούς. Άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, αφού δέχθηκε τα πυρά ενός τρίτου αστυνομικού και υπέκυψε στα τραύματά του.

Νέο περιστατικό στη Λιέγη

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο το πρωί της Κυριακής και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook