X

Βέλγιο: Η αστυνομία πρόλαβε τρομοκρατική επίθεση - "Είχαν αναφερθεί σε κτήρια του ΝΑΤΟ", επτά συλλήψεις

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας του Βελγίου, οι συλληφθέντες είχαν συζητήσει διάφορα σενάρια για την τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν είχαν επιλέξει ακόμη τον στόχο τους.

Γράφει: TheToc team

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε επτά υπόπτους που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας, οι συλληφθέντες είχαν συζητήσει διάφορα σενάρια για την τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν είχαν επιλέξει ακόμη τον στόχο τους. "Είχαν αναφερθεί σε κτήρια του ΝΑΤΟ, αλλά επί του παρόντος τα σχέδια δεν ήταν αρκετά σαφή", δήλωσε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα De Standaard.

Διαβάστε Επίσης

Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες είναι τσετσενικής καταγωγής – τρεις έχουν λάβει τη βελγική υπηκοότητα – ενώ ανήκουν σε ομάδα ένθερμων υποστηρικτών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.