Βόμβα Γκάμπριελ: Να μην κρατήσει τα καλά της ΕΕ η Μεγάλη Βρετανία

Καμία παραχώρηση στους Βρετανούς από τον γερμανό αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, αναφορικά με το Brexit. Δεν δέχεται ειδική συμμετοχή στην κοινή αγορά της ΕΕ.

bomba-gkampriel-na-min-kratisei-ta-kala-tis-ee-i-megali-bretania
SHARE THIS
0
SHARES

Τη σκληρή στάση που αναμένεται να κρατήσει η Γερμανία αναφορικά με το Brexit έδειξε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμουρ Γκάμπρειλ, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Μεγάλη Βρετανία ‘’να κρατήσει τα καλά’’ που περιέχει η συμμετοχή στην ΕΕ, ‘’χωρίς να πάρει ευθύνη για το Brexit’’.

Οπως αναφέρει ο Guardian, μετά το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί για το Brexit και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Γερμανός αντικαγκελάριος προειδοποίησε ότι ‘’εάν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί και άλλα μέλη – κράτη ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, η Ευρώπη θα συρρικνωθεί’’.

‘’Το Brexit είναι κακό, αλλά δεν θα πονέσει τόσο πολύ οικονομικά όσο φοβόντουσαν μερικοί – είναι περισότερο ένα ψυχολογικό πρόβλημα και ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα’’, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός πολιτικός. ‘’Εάν οργανώσουμε το Brexit με λάθος τρόπο, τότε θα έχουμε μπελάδες. Ετσι τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η Βρετανία δεν θα κρατήσει τα καλά της Ευρώπης χωρίς να αναλάβει ευθύνες’’, συνέχισε.

Η σκληρή αυτή στάση του Γερμανού ‘’νούμερο 2’’ της κυβέρνησης της Ανγκέλα Μέρκελ, έρχεται να βάλει τέλος στα σενάρια που είχαν εκπονηθεί και διαρρεύσει από την πλευρά των υπέρμαχων του Brexit και κυρίως από τον Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στην κοινή αγορά της ΕΕ, χωρίς όμως να αποδεχθεί την ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook