
Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν.
Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για "κατάρρευση" των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
⚠ Confirmed: Live network data show a collapse in connectivity in the #Gaza Strip with high impact to Paltel, amid reports of heavy bombardment; the company is the last remaining major operator to supply service as connectivity declines amid ongoing fighting with Israel 📉 pic.twitter.com/nDPf7HnjKF
— NetBlocks (@netblocks) October 27, 2023
Οι βομβαρδισμοί είναι "οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου" ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι "προετοιμάζεται για σφαγές".
"Μια μεγάλη σειρά εκρήξεων συγκλόνισε την πόλη της Γάζας το βράδυ της Παρασκευής", σύμφωνα με τον Νικ Ρόμπερτσον του CNN, ο οποίος μεταδίδει ζωντανά κοντά στα σύνορα Ισραήλ και Γάζας.
Ο ανταποκριτής αναφέρει ότι ακούει εξερχόμενα πυρά αρμάτων μάχης καθώς και "ασυνήθιστη, έντονη και συνεχή" στρατιωτική δραστηριότητα τις τελευταίες δύο ώρες.
"Υπήρξαν τεράστιες βολές εξερχόμενων αρμάτων από το σημείο που βρισκόμαστε", δήλωσε ο ίδιος σε ρεπορτάζ από το Σντερότ. "Πυρά κατά ριπάς προς τη Γάζα. Πολλαπλές συγκρούσεις αναφέρθηκαν στη Γάζα και την πόλη της Γάζας".
Ο Ρόμπερτσον είπε ότι πριν από περίπου μία ώρα, η ομάδα του CNN είδε ένα "τεράστιο τείχος καπνού να σηκώνεται από τη Γάζα". Ανέφερε ότι μύριζε σαν το είδος του καπνού κάλυψης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Gaza City is rocked by large explosions as CNN crew hears "intense and sustained" military activity. Follow live updates. https://t.co/5gck0rPFCx
— CNN (@CNN) October 27, 2023
IDF: Επεκτείνονται οι χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός "θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε το βράδυ", ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.
Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις "είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ". Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί "εθνικό καθήκον" την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί "κατά πολύ" και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. "Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της", είπε στην ανακοίνωση που έκανε από τηλεοράσεως.
"Οι χειρότεροι βομβαρδισμοί εδώ και 3 εβδομάδες"

Πολλοί κάτοικοι της Γάζας δηλώνουν στο CNN ότι οι αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Παρασκευής ήταν οι πιο έντονες που έχουν βιώσει από την έναρξη των εχθροπραξιών πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.
Το BBC κάνει λόγο για μαζικές εκρήξεις και βομβαρδισμούς από αέρος, βαρύτερους από τα προηγούμενα βράδια.
Σύμφωνα με το CNN, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν έχουν σχολιάσει την αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας ή αν υπήρξε κλιμάκωση των επιχειρήσεών τους με στόχο τη Χαμάς.
Ομοβροντία ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ
Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε "ομοβροντία ρουκετών" προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
"Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων" αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.
Πάνω από 7.300 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, 3.038 παιδιά
Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.326 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.038 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος και του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον απολογισμό αυτόν, τον οποίο ανακοινώνει καθημερινά το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν 19.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στις 7 Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο έδαφός του.
Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο οποίος διανύει την 21η του ημέρα, είναι ο πιο φονικός μετά τη μονομερή απόσυρση του Ισραήλ από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η Χαμάς ανέλθει στην εξουσία εκεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr