
Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τουλάχιστον 25 έτη καταδικάστηκε 38χρονος Βρετανός που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 22 μηνών βρέφους της συντρόφου του. Πρόκειται για μία υπόθεση που σοκάρει ενώ φαίνεται πως έχει ομοιότητες με αυτή του 3χρονου Άγγελου από το Ηράκλειο της Κρήτης που υπέκυψε έπειτα από βαριά κακοποίηση που συνέβη στο σπίτι όπου κατοικούσε με τη μητέρα του και τον σύντροφό της.
Το βρετανικό δικαστήριο που καταδίκασε τον 38χρονο Κρίστοφερ Στόκτον έκρινε ένοχη για παραμέληση ανηλίκου και τη μητέρα του θύματος, του μόλις 22 μηνών Τσάρλι Ρόμπερτς που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι της οικογένειας στη βρετανική πόλη Ντάρλινγκτον τον Ιανουάριο του 2024.

Το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από κλήση του 38χρονου καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του. Αρχικά, η κατάστασή του αποδόθηκε σε πνιγμό από μπισκότο που δεν είχε μπορέσει να καταπιεί, αλλά οι γιατροί εξετάζοντάς το αντιλήφθηκαν ότι έφερε πολλαπλά τραύματα.
Η μητέρα του 22 μηνών Τσάρλι, Πόλα Ρόμπερτς, 41 ετών, που ζητούσε από το βρέφος να αποκαλεί τον Στόκτον "μπαμπά", καταδικάστηκε σε τέσσερα φυλάκιση αφού παραδέχτηκε την παραμέλησή του επειδή δεν του παρείχε ιατρική περίθαλψη για προηγούμενους τραυματισμούς.

Η δικαστής τόνισε ότι η μητέρα "έκλεινε τα μάτια" μπροστά "στη σκληρότητα και τη βία που ασκούσε ο σύντροφός της" στον γιο της.

Ο Στόκτον και η Ρόμπερτς ξεκίνησαν τη σχέση τους αρχές του 2023 και εκείνος μετακόμισε στο σπίτι της στο Frosterley Drive, μόλις επτά ημέρες πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό του Τσάρλι.
Μέλη της οικογένειας και εργαζόμενοι του βρεφονηπιακού σταθμού στον οποίο έστελναν το παιδί είχαν παρατηρήσει ύποπτους μώλωπες στον Τσάρλι τους μήνες πριν από το θάνατό του, αλλά, εκτός από την εγκατάσταση μιας κάμερας στην κρεβατοκάμαρα του γιου της, η Ρόμπερτς δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2024, ο Στόκτον είχε αποκλειστικά τη φροντίδα του Τσάρλι. Δεκαοκτώ λεπτά από τη στιγμή που έμεινε μόνος του με το παιδί κάλεσε τον αριθμό πρώτων βοηθειών και είπε ότι το παιδί είχε καταπιεί ένα μπισκότο ενώ έπαιζε και δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Ο Στόκτον ήταν τόσο ήρεμος στην κλήση που ένας γιατρός του Great North Air Ambulance θεώρησε ότι ήταν φάρσα, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, με τον δολοφόνο να ισχυρίζεται ότι ήταν πολύ αδιάθετος για να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον Τσάρλι, καθώς εκείνη την εποχή ανάρρωνε από πνευμονία.
Είχε εγκεφαλική αιμορραγία
Οι υπέρηχοι που έκαναν στο παιδί στο Royal Victoria του Νιούκασλ αποκάλυψαν ότι ο Τσάρλι είχε υποστεί με αιμορραγία στον εγκέφαλο που οδήγησε στο θάνατό του την επόμενη μέρα.
Οι παθολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε σκόπιμα ταρακουνηθεί βίαια ή είχε χτυπήσει το κεφάλι του με πολύ μεγάλη δύναμη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr