X

Βρετανία: Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - Θα παραστεί ο Χάρι, όχι όμως και ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Χάρι σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όχι όμως και η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν.

Γράφει: TheToc team

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που επιβεβαίωσαν πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν.

Η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε γνωστό ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία, αλλά θα δώσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

"Ως αποτέλεσμα των κανόνων για τον κορονοϊό, μόνο 30 άνθρωποι θα παρεβρεθούν στην κηδεία", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

"Ο πρωθυπουργός θέλει να συμπεριφερθεί σύμφωνα με το καλό της βασιλικής οικογένειας τη δεδομένη χρονική στιγμή και να επιτρέψει σε όσο περισσότερα μέλη γίνεται να βρεθούν στην κηδεία το Σάββατο", επεσήμανε, ακόμη, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ