Βρέθηκε ανθρώπινο δόντι ηλικίας 560.000 ετών

Δόντι αρχαίου συγγενούς του ανθρώπου ηλικίας 560.000 ετών βρέθηκε στη Γαλλία

brethike-anthrwpino-donti-ilikias-560000-etwn
SHARE THIS
0
SHARES

Μία σπουδαία ανθρωπολογική ανακάλυψη έγινε χθες στη Γαλλία  στην περιοχή όπου παλαιότερα έχουν βρεθεί απολιθώματα από τον αποκαλούμενο Άνθρωπο του Τουταβέλ (Homo erectus tautavelensis), ο οποίος εικάζεται ότι ήταν ένα υποείδος του περίφημου Όρθιου Ανθρώπου (Homo erectus).

Πρόκειται για δόντι ανθρωπίδη, αρχαίου συγγενή του ανθρώπου ηλικίας 560.000 ετών.  Δεν είναι γνωστό αν το εύρημα ανήκε σε μέλος του Homo erectus tautavelensis. Το δόντι ανακάλυφθηκε από 16χρονη εθελόντρια αρχαιολόγο στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο επιστήμονες να κάνουν ήδη λόγο για μια «μεγάλη ανακάλυψη».

«Ένα μεγάλο δόντι ενήλικα – δεν ξέρουμε αν ανήκε σε άνδρα ή γυναίκα – βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε έδαφος που γνωρίζουμε ότι είναι μεταξύ 550.000 και 580.000 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η παλαιοανθρωπολόγος Αμελίε Βιαγέ.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη, επειδή στην Ευρώπη έχουμε πολύ λίγα ανθρώπινα απολιθώματα από αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.

Ο Homo erectus tautavelensis εκτιμάται πως έζησε πριν από περίπου 450.000 χρόνια. Έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί αν το δόντι ανήκει στο συγκεκριμένο είδος Homo Erectus.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook