
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι Ευρωπαίοι αγρότες που επέστρεψαν με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες, για να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στη βελγική πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό παρατάχθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη.

Τελικός τους προορισμός ήταν η πλατεία Σούμαν έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ.

Εκεί, επικράτησε ένταση καθώς οι αγρότες έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας και έβαλαν φωτιές σε ελαστικά.
🚨🌎 Meanwhile in Brussels
— Concerned Citizen (@BGatesIsaPyscho) February 26, 2024
Farmers smash through Police Barricades to protest outside EU HQ & Agricultural summit today
Taking the fight to the EU’s doorstep - they are revolting against Climate Communism.
Support the Farmers unless you want to be chowing down on insect gruel pic.twitter.com/sws2hQX212

"Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν”, φώναζαν οι αγρότες.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε την απευθείας μετάδοση του πρακτορείου Reuters:
Θυμός επειδή δεν υπάρχει ανταπόκριση
Λιγότερο από ένα μήνα μετά την "ιστορική", όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της ευρωπαϊκής συνοικίας.

Σήμερα οι αγρότες εκφράζουν ξανά το θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).
Οι βελγικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των Βρυξελλών για "μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα" και τους παροτρύνουν να μη χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr