Advertisement

Follow us

Η συνεργός του χειρότερου serial killer της Γαλλίας κάθεται στο εδώλιο: Εκείνη παρέσερνε τα κορίτσια, αυτός τα βίαζε και τα σκότωνε

Αποδέχεται όλες τις κατηγορίες σε βάρος της η συνεργός και σύζυγος του "Δράκου των Αρδεννών", του διαβόητου serial killer της Γαλλίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΡΑΚΟΣ ΑΡΔΕΝΝΩΝ

Για τρίτη φορά κάθεται στο εδώλιο η συνεργός ενός από τους πιο διαβόητους serial killer της Γαλλίας, του Μισέλ Φουρνιρέ, του επονομαζόμενου "Δράκου των Αρδεννών". Το όνομα της Μονίκ Ολιβιέ είναι αρκετό για να προκληθεί στη Γαλλία ανατριχίλα. Η γυναίκα του Φουρνιρέ παρέσερνε τα κορίτσια στα αυτοκίνητό της, τα παρέδιδε στον σύζυγό της και εκείνος τις βίαζε και τις σκότωνε...

Η 75χρονη σήμερα γυναίκα ήταν πάντα στο πλευρό του ανθρώπου που έκανε ορισμένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα σε Γαλλία και Βέλγιο.

Ποιος ήταν ο "Δράκος των Αρδεννών"

Ο Μισέλ Φουρνιρέ (1942 -2021), ο επονομαζόμενος "Δράκος των Αρδεννών", ο καθ' ομολογία σίριαλ κίλερ 12 γυναικών στη Γαλλία και το Βέλγιο κατά τη διάρκεια 16 ετών, από το 1987 έως το 2003, δικάστηκε για επτά από τα ειδεχθή εγκλήματά του το 2008 και για άλλα τρία το 2018. Καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής και πέθανε στη φυλακή το 2021 χωρίς να προλάβει να δικαστεί για τουλάχιστον άλλες τρεις δολοφονίες.

Η συνεργός του χειρότερου serial killer της Γαλλίας κάθεται στο εδώλιο: Εκείνη παρέσερνε τα κορίτσια, αυτός τα βίαζε και τα σκότωνε

Η σύλληψή του το 2003 για την απαγωγή ενός κοριτσιού, οδήγησε στην ομολογία το 2004 των δολοφονιών οκτώ γυναικών και ενός άνδρα. Κομβικό ρόλο για να του αποσπαστεί η ομολογία είχε διαδραματίσει η σύζυγος και συνεργός του, Μονίκ Ολιβιέ, 75 ετών σήμερα. O Ολιβιέ καταδικάστηκε σε 28 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στα εγκλήματα του Φουρνιρέ.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΦΟΥΡΝΙΡΕ

Το 2018 όμως, τρία χρόνια πριν το θανατό του, ο Φουρνιρέ ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες. Σε νέα δίκη τον ίδιο χρόνο, ο ίδιος καταδικάστηκε για άλλη μια φορά σε ισόβια χωρίς αναστολή και η σύζυγός του σε άλλα 20 χρόνια κάθειρξης. Το 2020, ο Φουρνιρέ ομολόγησε και τη δολοφονία της Εστέλ Μουζέν, μόλις 9 ετών, που είχε εξαφανιστεί το 2003. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Γαλλία.

Το κοριτσάκι απήχθη από την κωμόπολη Γκερμάντ το 2003. Οι απαγωγείς της, ο Φουρνιρέ και η Ολιβιέ την κράτησαν δέσμιά τους σε μια έπαυλη που είχαν αγοράσει με κλεμμένα χρήματα και στη συνέχεια ο Φουρνιρέ τη δολοφόνησε. Προηγουμένως τη βίασε. Η σύζυγος του κατά συρροή δολοφόνου ομολόγησε στη δική της που διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου του Παρισιού ότι συμμετείχε στην απαγωγή της, όπως και σε σε άλλες δύο απαγωγές, που έγιναν στον δρόμο.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΣΥΝΕΡΓΟΣ
Η Μονίκ Ολιβιέ

Η παρουσία της ήταν καθοριστική καθώς ως γυναίκα μιλούσε καθησυχαστικά στα πολύ νεαρά θύματά τους και τα έπειθε να μπουν στο αυτοκίνητό τους.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΕΣΤΕΛ ΜΟΥΖΕΝ
Η 9χρονη Εστέλ Μουζέν.

"Κοιτάξτε, η μνήμη μου εξασθενεί, αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν είχα καμία σχέση. Πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνη για τους θανάτους αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαι αθώα" είπε στο δικαστήριο τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΦΟΥΡΝΙΡΕ
Δύο σοροί, Ελιζαμπέτ Μπρισέ και η Ζαν-Μαρί Ντεραμό, βρέθηκαν στο Château du Sautou τον Ιούλιο του 2004. Φουρνιρέ και Ολιβιέ το είχαν αγοράσει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με κλεμμένα χρήματα.

Πώς δέθηκαν οι τελευταίες υποθέσεις

Το 2019, η ανακρίτρια Σαμπίν Κερίς, κάλεσε για ανάκριση τον Μισέλ Φουρνιρέ, 77 ετών τότε. Της εξήγησε τον ρόλο του σε τρεις δολοφονίες που για τη γαλλική αστυνομία είχαν θεωρηθεί "cold cases", δηλαδή υποθέσεις που είχαν "παγώσει" καθώς δεν υπήρχαν νέα στοιχεία για αυτές.

Τα ορφανά εγκλήματα που ξεψάχνιζε η Γαλλίδα ανακρίτρια είχαν διαπραχθεί σε πολύ διαφορετικές στιγμές και με μεγάλη χρονική διαφορά. Η τελευταία αφορούσε την απαγωγή, βιασμό και δολοφονία της 9χρονης Εστέλ Μουζέν το 2003 και τα άλλα δύο τις δολοφονίες της 19χρονης Μαρί-Ανζέλ Ντομές, το 1988, και της 20χρονης Αγγλίδας Τζοάνα Πάρις, το 1990.

Η σύντροφός του Μονίκ Ολιβιέ δικάζεται τώρα για τη συνέργειά της σε αυτά τα τρία εγκλήματα.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΦΟΥΡΝΙΡΕ ΘΥΜΑΤΑ
Η Μαρί-Ανζέλ Ντομές (αριστερά) και η Τζοάνα Πάρις (δεξιά).

Η συνεργός του κατά συρροή δολοφόνου παραδέχθηκε ότι ο Φουρνιρέ χτύπησε μέχρι του σημείου να πέσει αναίσθητη την 20χρονη Αγγλίδα και στη συνέχεια τη βίασε, τη στραγγάλισε και πέταξε το άψυχο σώμα της σε ένα ποτάμι.

Η Πάρις ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και βρισκόταν στη Γαλλία για οκτώ μήνες με πρόγραμμα ανταλλαγής ως βοηθός ενός καθηγητή. "Ο Μισέλ ρώτησε το κορίτσι αν ήταν παρθένα, αν είχε αγόρι. Της είπε να γδυθεί και εκείνη αρνήθηκε. Χτύπησε τη νεαρή κοπέλα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια τη βίασε. Μετά την στραγγάλισε", είπε στο δικατήριο η Ολιβιέ, ψυχρά και αποστασιωποιημένα.

"Στη συνέχεια πήρε το γυμνό σώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι", πρόσθεσε.

Το γυμνό σώμα της Πάρις είχε βρεθεί στον ποταμό Ιόν, το επόμενο πρωί της δολοφονίας της, στις 17 Μαΐου 1990.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1988, η Μαρί-Ανζέλ Ντομές, 19 ετών, εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου όταν έφυγε από το κέντρο για με ειδικές ανάγκες στην Οξέρ όπου κατοικούσε, στο δρόμο προς τον κοντινότερο σταθμό. Δεν έφτασε ποτέ στο σταθμό καθώς Φουρνιρέ και Ολιβιέ την εντόπισαν και την απήγαγαν.

Στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου "Ποια είναι η θέση σας για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος σας;" η Ολιβιέ απάντησε:

"Αποδέχομαι όλα τα στοιχεία, όλες τις κατηγορίες για τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούμαι".

ΓΑΛΛΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡ ΣΥΝΕΡΓΟΣ

"Με άλλα λόγια, ομολογείτε για τη συνέργειά σας στις υποθέσιες Πάρις, Ντομές και Μουζέν;" τη ρώτησε ο Γάλλος δικαστής.

Η Μονίκ Ολιβιέ ένευσε καταφατικά. Είπε μόνο πως "λυπάται για ό,τι έγινε".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ» 27 Φεβ 2024 | 22:32

Γιατί ο Μακρόν έχει "κόλλημα" με τον Εμπαπέ - Το δείπνο με τον εμίρη του Κατάρ στο Μέγαρο Ελιζέ και η αγωνία να μην τον χάσει

Ενα δείπνο προς τιμήν του εμίρη του Κατάρ αξιοποιείται για να πετύχει ο Μακρόν κάτι που το θέλει πολύ.

8ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 27 Φεβ 2024 | 19:09

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο 62χρονος που ασελγούσε στην 9χρονη κόρη των γειτόνων του

Ο 62χρονος έκανε λόγο για πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της 9χρονης τον κατήγγειλαν επειδή αρνήθηκε να τους δανείσει χρήματα.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ 26 Φεβ 2024 | 23:55

Μητσοτάκης: "Για την Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων ή του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας"

"Καταλήξαμε σ΄ ένα πλαίσιο που δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από αυτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πως να βοηθηθεί η Ουκρανία και να έχει χρήσιμα αποτελέσματα", είπε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΩΗΝ ΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 22 Φεβ 2024 | 12:36

Ντάνι Άλβες: Καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλακή για τον βιασμό 23χρονης

Ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 23χρονης σε νυκτερινό κέντρο.

AΓΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 21 Φεβ 2024 | 19:17

Γαλλία: Οργισμένοι αγρότες εισέβαλαν στην έδρα του κολοσσού των γαλακτοκομικών Lactalis [βίντεο]

Οι διαδηλωτές ζητούν καλύτερες απολαβές για τους κτηνοτρόφους - Αποκλεισμοί δρόμων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, πέταξαν κοπριά σε δρόμους.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 21 Φεβ 2024 | 17:11

Βίαζε τις κόρες του από τα 9 και 12 χρόνια τους - Το ξέσπασμα της Κουτσελίνη: "Νιώθω αηδία"

Έναν ασύλληπτο εφιάλτη, ζούσαν για περίπου πέντε χρόνια, δύο ανήλικα κορίτσια στο Περιστέρι, που έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τους τον πατέρα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Φεβ 2024 | 18:18

Γυναικοκτονία στο Μονπελιέ: 72χρονος σκότωσε την 66χρονη σύζυγό του - Είχαν πάει στο δικαστήριο για το διαζύγιό τους

Ο άνδρας, ηλικίας 72 ετών, και το θύμα, ηλικίας 66 ετών, επρόκειτο να πάνε στο δικαστήριο του Μονπελιέ στο πλαίσιο αστικής διαδικασίας μετά το διαζύγιό τους

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 19 Φεβ 2024 | 18:00

Κερατσίνι: Αυτός είναι ο 78χρονος παππούς που βίαζε την 9χρονη εγγονή του [εικόνες]

Ο 78χρονος έχει προφυλάκιστεί για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της 9χρονης εγγονής του, στο σπίτι του στο Κερατσίνι

ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ «BROK» 15 Φεβ 2024 | 18:16

Αποκάλυψη "βόμβα": Ο διευθυντής του γαλλικού περιοδικού L'Express τη δεκαετία του '70 ήταν ο πράκτορας της KGB

Ο μεγαλύτερος πράκτορας των Σοβιετικών που έδρασε στη Γαλλία επί 35 χρόνια ήταν ένας υπεράνω υποψίας δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού L'Express.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAR 14 Φεβ 2024 | 18:40

Ρέθυμνο: Ένας από τους συλληφθέντες για τον βιασμό της 14χρονης δήλωσε ότι είναι αρραβωνιαστικός της

Πρόκειται για άνδρα που την περίοδο που είχε επαφές με το κορίτσι ήταν και ο ίδιος ανήλικος και μάλιστα φέρεται να έχει στοιχεία ότι είχε αρραβωνιαστεί με τη 14χρονη - Τι άλλαξε στη νέα της κατάθεση η ανήλικη

ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΔΑ 14 Φεβ 2024 | 11:09

Νέα ευρωκαμπάνα στην Ελλάδα: Ανεπαρκής η έρευνα μετά την καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό

Το ΕΔΔΑ έριξε νέα ευρωκαμπάνα στην Ελλάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε η Δικαιοσύνη την καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11 Φεβ 2024 | 22:30

Φρίκη στο Ζεφύρι: Συνελήφθη 42χρονος για τον βιασμό 13χρονου αγοριού με αυτισμό

Ο 42χρονος από το Πακιστάν συνελήφθη από τις αρχές, έπειτα από καταγγελία της μητέρας του.

ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΗΣ 11 Φεβ 2024 | 21:25

Αυλώνας: Γυναίκα κατήγγειλε βιασμό από 21χρονο που την απειλούσε με βίντεο για να υποκύψει ξανά

Ο νεαρός φέρεται να εκμεταλλεύθηκε το ότι γνώριζε τον ανιψιό της και πήγε στο σπίτι της