«Δεν είμαι η ίδια πια...» εξομολογείται η Τριερβελέρ απο την Ινδία

Εξομολογήσεις, πικρό χιούμορ, αυτοσαρκασμός αλλά και «γλυκά» καρφιά στους γάλλους δημοσιογράφους που πήγαν στην Ινδία για τον...υποσιτισμό.Απο την πάντα... δημοσιογράφο Τριερβελέρ

den-eimai-i-idia-pia-eksomologeitai-i-trierbeler-apo-tin-india
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Παρέμεινα (πρώτη κυρία) δεκαεννέα μήνες και πιστεύω ότι κατάφερα να ανακαλύψω ανθρώπους που δεν γνώριζα και ακόμη και ένα μέρος του εαυτού μου που δεν γνώριζα. Δεν βγήκα από αυτή την εμπειρία ίδια με πριν» εξομολογήθηκε η Βαλερί Τριερβελέρ απο την Ινδία που βρίσκεται για να στηρίξει ένα ίδρυμα που μάχεται κατά του υποσιτισμού.

 Όσον αφορά τον απολογισμό της δράσης της ως πρώτη κυρία της Γαλλίας, η Τριερβελέρ εκτίμησε ότι η εμπειρία αυτή την έχει αλλάξει και ότι σκοπεύει να συνεχίσει το ανθρωπιστικό της έργο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της λειτουργίας του ιδρύματος Fight Hunger in India (Πολεμήστε την πείνα στην Ινδία).

«Τον απολογισμό δεν ξέρω αν πρέπει να τον κάνω εγώ ή εσείς», είπε η Τριερβελέρ στους δημοσιογράφους και διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε παρά την προσωπική της περιπέτεια δεν σκέφτηκε να ακυρώσει το ταξίδι.      

«Αισθάνομαι καλά που βρίσκομαι εδώ, αυτό το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο εδώ και έξι μήνες και το σχεδίαζα εδώ και ένα χρόνο. Για τίποτα στον κόσμο δεν θα αθετούσα αυτή τη δέσμευση», είπε η κ. Τριερβελέρ.

Εχω έρθει στην Ινδία τρείς φορές.Την πρώτη φορά είχα έρθει ως δημοσιογράφος, τη δεύτερη ως πρώτη κυρία και την τρίτη, χαρακτηρίστε με όπως θέλετε....

  Εμπειρη δημοσιογράφος «κάρφωσε» γλυκά τους δημοσιογράφους που την ακολούθησαν στην Ινδία λέγοντας «Ευχαριστώ τους γάλλους δημοσιογράφους που ήρθαν και ενδιαφέρθηκαν για τον υποσιτισμό» και θυμίζοντας ότι για κείνη η επίσκεψη στην Ινδία είναι η τρίτη.

«Την πρώτη φορά είχα έρθει ως δημοσιογράφος, τη δεύτερη ως πρώτη κυρία και την τρίτη, χαρακτηρίστε με όπως θέλετε», επεσήμανε η Τριερβελέρ.

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας έφτασε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην Ινδία. Πρώτα επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στο Μουμπάι   που ειδικεύεται στη φροντίδα πρόωρων νεογνών, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε ένα κέντρο υποσιτισμού που βρίσκεται σε μια παραγκούπολη.

Η Τριερβελέρ εμφανίστηκε χαμογελαστή και λίγο κουρασμένη, ενώ δήλωσε «αναστατωμένη» από την επίσκεψή της στο νοσοκομείο.

«Όταν πήρα στα χέρια μου σήμερα το πρωί αυτό το παιδί, αυτό το μωρό που πραγματικά έπασχε από σοβαρό υποσιτισμό αναστατώθηκα και πιστεύω ότι είναι η πιο δυνατή στιγμή που θα έχω ζήσει στο ταξίδι αυτό», υπογράμμισε η δημοσιογράφος.

Όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει τη μάχη της κατά του υποσιτισμού, η Τριερβελέρ απάντησε: «ήδη έχουν περάσει τρία χρόνια (…) θα συνεχίσω αυτή τη μάχη».

Συνοδευόμενη από την ηθοποιό Σαρλότ Βαλαντρέ, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας αναμένεται να παραστεί σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook