Δεύτερο debate για τη μάχη της Κομισιόν

Στη σκιά των αποκαλύψεων των FT για το σχέδιο Grexit διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες το δεύτερο debate των υποψηφίων για την Κομισιόν, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

deutero-debate-gia-ti-maxi-tis-komision
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στη σκιά των αποκαλύψεων των FT για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τα τεκταινόμενα στις Κάννες, διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες το δεύτερο debate των υποψηφίων για την Κομισιόν, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα. Το debate, το οποίο διοργανώνεται από την EBU, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά και στο τέλος θα κάνει μία δήλωση στα αγγλικά

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, στο debate θα συμμετάσχουν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος και η Σκα Κέλερ, υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων. Στο πρώτο debate τις εντυπώσεις είχε κλέψει ο κ. Φέρχοφσταντ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά και στο τέλος θα κάνει μία δήλωση στα αγγλικά. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει στα γαλλικά και οι άλλοι υποψήφιοι στα αγγλικά.  

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από διάφορες πλατφόρμες. Συντονίστρια της «τηλεμαχίας» θα είναι η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι, παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24, και κατά τη διαδικασία ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να αναπτύσσει τις θέσεις του αλλά και να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του.

Η συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα χωριστεί σε τρία μέρη. Κάθε μέρος θα έχει διαφορετική θεματολογία. ο πρώτος θα αφορά την οικονομική πολιτική -κρίση, ο δεύτερος, την Ευρώπη και τον κόσμο και ο τρίτος, άλλα πολιτικά θέματα, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του μερικά λεπτά για να παρουσιάσει τις θέσεις του και στη συνέχεια θα μπορεί σε διάστημα ενός λεπτού να απαντά σε ερωτήσεις ή να σχολιάζει τις απαντήσεις των αντιπάλων του.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον ακροατηρίου, ενώ πολίτες από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να σχολιάζουν, χρησιμοποιώντας τον κωδικό #tellEUROPE στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook