Διάγγελμα Μέι για Brexit - Επίθεση στο Κοινοβούλιο

“Αυτή η καθυστέρηση είναι μια μεγάλη προσωπική λύπη για μένα“, σημείωσε

diaggelma-mei-gia-brexit---epithesi-sto-koinoboulio
SHARE THIS
0
SHARES

Τη βαθιά της λύπη εξέφρασε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για την απόφαση της Ευρώπης να δώσει παράταση στο Brexit, κατά το διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης στον βρετανικό λαό, ενώ παράλληλα έκανε επίθεση στο κοινοβούλιο, κατηγορώντας το ότι δεν έχει αποφασίσει τι θέλει.

“Αυτή η καθυστέρηση είναι μια μεγάλη προσωπική λύπη για μένα", σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί πολίτες έχουν κουραστεί από αυτή τη διαδικασία. «Συμφωνώ μαζί τους, είμαι με το μέρος τους», υπογράμμισε. 

Ελπίζω με πάθος ότι το κοινοβούλιο θα βρει ένα τρόπο να υποστηρίξει την συμφωνία που διαπραγματεύτηκα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια συμφωνία, αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που είναι η καλύτερη δυνατή και για την οποία θα συνεχίσω να εργάζομαι για να εξασφαλίσω υποστήριξη.

"Αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να καθυστερήσω το Brexit πέραν της 30ης Ιουνίου», είπε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Μέι ζήτησε από την ΕΕ να επιτρέψει στη Βρετανία να καθυστερήσει την ημερομηνία αναχώρησής της κατά τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου και οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα σε σύνοδο κορυφής την Πέμπτη.

 

 

Φωτογραφία: Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook