
Πληθαίνουν τα ερωματικά σχετικά με το αν πράγματι η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της προς την Ευρώπη ή εάν επιδίδεται σε έναν πόλεμο προπαγάνδα με εργαλείο τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως έγινε γνωστό, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάποια αλλαγή στη στάση της Τουρκίας απέναντι στους Σύρους πρόσφυγες, ούτε διαθέτει πληροφορίες για μετακίνηση προσφυγικών ομάδων προς τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Ο Μπάμπαρ Μπάλοχ, εκπρόσωπος της UNHCR, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, απάντησε: "Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε αναφορές σχετικά με μια ορατή αλλαγή ή μετακίνηση προς τα σύνορα".
Περίπου 6.000 μετανάστες, ή 100 άνθρωποι ημερησίως, έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τους πρώτους δύο μήνες του έτους, κυρίως μέσω θαλάσσης, πρόσθεσε ο Μπάλοχ.
Σημειώνεται ότι από το πρωί τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης "βομβαρδίζουν" με εικόνες, βίντεο και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκατοντάδες πρόσφυγες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μέσα σε λίγες ώρες πράξη την απόφαση "να ανοίξουν οι πόρτες" από την Τουρκία. Απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr