Δημοσκόπηση: Γάλλοι, Βέλγοι ,Ολλανδοί και Ιταλοί οι πιο ευρωσκεπτικιστές

Μόνο το 1/4 των Γάλλων, των Βέλγων, των Ολλανδών και των Ιταλών πιστεύει ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα».

dimoskopisi-galloi-belgoi-ollandoi-kai-italoi-oi-pio-eurwskeptikistes
SHARE THIS
0
SHARES

Μόνο το ένα τέταρτο των Γάλλων, των Βέλγων, των Ολλανδών και των Ιταλών πιστεύει ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα».

Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της δυτικής Ευρώπης για λογαριασμό του γαλλικού ενημερωτικού ιστότοπου Atlantico και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Γαλλία (58%) και οι χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) (55%) είναι επίσης οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ στις οποίες οι ερωτηθέντες αντιτάχθηκαν περισσότερο στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο 25% των Βέλγων και των Ολλανδών και 26% των Γάλλων και των Ιταλών θεωρούν ότι υπάρχουν «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα» στη συμμετοχή στην ΕΕ, έναντι αντιστοίχως 40% των Γάλλων και 37% των Βέλγων, των Ολλανδών και των Ιταλών που έχουν αντίθετη άποψη.

Οι Βρετανοί βλέπουν σε ποσοστό 36% (έναντι 40%) περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα στη συμμετοχή στην ΕΕ. Και στην άλλη άκρη του φάσματος, 42% των Γερμανών (έναντι 24%) και 54% των Ισπανών (έναντι 18%) τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στην ΕΕ.

Στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων «που προέρχονται κυρίως από τη Συρία», οι Γάλλοι (58%), οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί (55%) και οι Βρετανοί (51%) είναι οι πιο απρόθυμοι στην προοπτική να τους υποδεχθεί η χώρα τους. Αντίθετα 69% των Ισπανών, 67% των Γερμανών και 57% των Ιταλών πιστεύουν ότι η χώρα τους οφείλει να υποδεχθεί τους ανθρώπους αυτούς.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από τις 9 ως τις 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 800 προσώπων ηλικίας 18 ετών και άνω σε καθεμιά από τις χώρες της περιοχής που ελήφθησαν υπόψη, σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook